See the top rated post in this thread. Click here

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 35

Thread: "Revit can't do that....." series part 1

  1. #21
    Member
    Join Date
    2010-03
    Posts
    20


    Default Re: "Revit can't do that....." series part 1

    So good
    very nice! Congrats

  2. #22
    All AUGI, all the time AP23's Avatar
    Join Date
    2005-11
    Posts
    530


    Default Re: "Revit can't do that....." series part 1

    The example of Zach is quite interesting, cause it shows a bottom up approach typically used in manufacturing software like Inventor. This means that such a roof is probably more efficient to recreate it in a latter phase when the final geometry is known.

  3. #23
    Member
    Join Date
    2006-09
    Posts
    30


    Default Re: "Revit can't do that....." series part 1

    Not to pile onto what Revit can't do, but it is so frustrating to create sweeps in revit that are based on the picked path of complex curves. It would be great if Revit's error message would give a more detailed explanation of why the element cannot be created. After some hypothesizing, I can only figure that the sweep might barely intersect itself.

    The other thing that is frustrating about picked path sweeps is that the profile planes are always tangent to the point on the curve. It's not like the Conceptual massing environment where you can switch between local and global coordinates.

    If anyone can offer some insight into whether it's possible to change the profile plane coordinate system that would be mighty helpful.

  4. #24
    I could stop if I wanted to brenehan's Avatar
    Join Date
    2007-02
    Location
    Melbourne
    Posts
    226


    1 members found this post helpful.

    Default Re: "Revit can't do that....." series part 1

    I have been having some fun with a canopy for a project we are doing.
    The Elevaiton is driven by one spline and the canopy span by another spline.

    I'm starting to become quite amazed how powerfull the adaptive components / Massing famalies are.

    Brian
    Attached Images Attached Images
    Brian Renehan

    BIM Consultant
    Melbourne - Australia
    http://bimfix.blogspot.com

  5. #25
    Member
    Join Date
    2009-07
    Location
    Milwaukee Wisconsin
    Posts
    30


    Smile Re: "Revit can't do that....." series part 1

    Hi All
    I have read thru all the above posts
    very impressive Little about why i am here
    I have a very complex form to bring into Revit
    Was scanned and brought into Rhino My colleage does the Rhino portion
    We have acad 2011 and revit structures 2011
    I have not touched acad since 2008 (architecture) I have not made much headway past Revit architecture 2009 after I got laid off
    In a crunch to learn software and be productive to create structural support for free form in Revit to do clash detection with primary structure and building structure
    I love the fact that 3d acad comes into Revit now!
    The exports from Rhino are polylines (sim to contour lines with elevations)
    So either from acad and or Revit I need to have true 3d form or surface in order to cut a lot of sections in Revit and detail the structural support system. What would be the best approach? Thought I could learn on my own but todays day and age collaboration is so important for just in time delivery. Please help me. Perhaps a starting point. Thanks so so much in advance.!!!!!!!

  6. #26
    Member
    Join Date
    2010-03
    Posts
    20


    Default Re: "Revit can't do that....." series part 1

    Quote Originally Posted by brenehan View Post
    I have been having some fun with a canopy for a project we are doing.
    The Elevaiton is driven by one spline and the canopy span by another spline.

    I'm starting to become quite amazed how powerfull the adaptive components / Massing famalies are.

    Brian
    Nice Brian.. can you give me your e-mail? If you do a tutorial about this, I'd be very grateful. If you want, I'd like to buy it - how to do spacial trusses.
    If someone can do that, please e-mail me: hugotavares6@gmail.com

    Did you did tha with adaptative componentes, line by line?

    Thanks

  7. #27
    All AUGI, all the time AP23's Avatar
    Join Date
    2005-11
    Posts
    530


    Default Re: "Revit can't do that....." series part 1

    Quote Originally Posted by ree.espinoza View Post
    Hi All
    I have read thru all the above posts
    very impressive Little about why i am here
    I have a very complex form to bring into Revit
    Was scanned and brought into Rhino My colleage does the Rhino portion
    We have acad 2011 and revit structures 2011
    I have not touched acad since 2008 (architecture) I have not made much headway past Revit architecture 2009 after I got laid off
    In a crunch to learn software and be productive to create structural support for free form in Revit to do clash detection with primary structure and building structure
    I love the fact that 3d acad comes into Revit now!
    The exports from Rhino are polylines (sim to contour lines with elevations)
    So either from acad and or Revit I need to have true 3d form or surface in order to cut a lot of sections in Revit and detail the structural support system. What would be the best approach? Thought I could learn on my own but todays day and age collaboration is so important for just in time delivery. Please help me. Perhaps a starting point. Thanks so so much in advance.!!!!!!!
    This tutorial might help. http://designreform.net/2008/07/rhin...drive-massing/

  8. #28
    I could stop if I wanted to brenehan's Avatar
    Join Date
    2007-02
    Location
    Melbourne
    Posts
    226


    Default Re: "Revit can't do that....." series part 1

    Quote Originally Posted by hugotavares6 View Post
    Nice Brian.. can you give me your e-mail? If you do a tutorial about this, I'd be very grateful. If you want, I'd like to buy it - how to do spacial trusses.
    If someone can do that, please e-mail me: hugotavares6@gmail.com

    Did you did tha with adaptative componentes, line by line?

    Thanks
    Hi hugotavares6

    Here is a simplified version of the canopy. Mass Family
    Attached Files Attached Files
    Brian Renehan

    BIM Consultant
    Melbourne - Australia
    http://bimfix.blogspot.com

  9. #29
    Member
    Join Date
    2010-03
    Posts
    20


    Default Re: "Revit can't do that....." series part 1

    Thank you. i'm studying everyday the mass tool to be able to do things like that.
    Now I see, I thougt that you made a complex family that behave like a spatial truss. In this case, a very complex spatial truss.
    I saw an image in buildz that gave a light about how to do a spatial truss. There is. Design Reform and buildz are helping a lot
    Last edited by hugotavares6; 2010-09-09 at 02:00 AM.

  10. #30
    Member
    Join Date
    2010-03
    Posts
    20


    Default Re: "Revit can't do that....." series part 1

    Theres the image.
    Attached Images Attached Images

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 2014-11-13, 11:05 PM
  2. 2015: "make part" or "derive"...which is better?
    By mjncad in forum Inventor - General
    Replies: 8
    Last Post: 2014-08-01, 08:25 AM
  3. "Revit can't do that....." series part 2
    By AP23 in forum Revit - Conceptual Design Tools
    Replies: 5
    Last Post: 2010-09-15, 12:59 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 2007-10-23, 09:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •