See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 9 of 9

Thread: Variable for Hide Layout/Model tabs

  1. #1
    Member
    Join Date
    2007-11
    Location
    Pune
    Posts
    26
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Question Variable for Hide Layout/Model tabs

    Hello All
    what is the variable for Hide Layout/Model tabs.
    (The option is available on context menu & in Options->Display->Layout Elements)

    Thanks
    Yogesh

  2. #2
    Certified AUGI Addict rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Houston
    Posts
    8,029
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Variable for Hide Layout/Model tabs

    It is not a system variable, but stored in the registry here:
    HKCU\Software\Autodesk\AutoCAD\Rxx.x\ACAD-xxxx:xxx\Profiles\[profile_name]\Drawing Window\ShowTabs

    You can control it at the command line like this:

    Code:
    
    
    (setenv "ShowTabs" "1")
    (setenv "ShowTabs" "0")
    
    

  3. #3
    Administrator RobertB's Avatar
    Join Date
    2001-08
    Location
    Dallas TX USA
    Posts
    5,847
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Variable for Hide Layout/Model tabs

    It is also set by workspaces in the CUI.
    R. Robert Bell
    Design Technology Manager
    S P A R L I N G
    Opinions expressed are mine alone and do not reflect the views of Sparling.

  4. #4
    Member
    Join Date
    2010-02
    Posts
    12
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Variable for Hide Layout/Model tabs

    Could someone be more specific about how to find it in the CUI. Somehow my tabs disappeared and I can't figure out how to get them back. The box is checked in options to show model and layout tabs. It's driving me nuts. Thanks.

    p.s. I also tried (setvar "Showtabs" "1"), didn't work.

  5. #5
    Certifiable AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    3,549
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Variable for Hide Layout/Model tabs

    setenv and setvar are _not_ the same thing

    Also, when you are using setenv to manipulate environment settings, case sensitivity matters -- SHOWTABS is not the same as ShowTabs or showtabs or Showtabs.
    Real pirates wear silk suits & ties, and write EULAs
    The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government, is big business.

    Toward a Sustainable Water Future: Visions for 2050 http://ascelibrary.org/doi/book/10.1061/9780784412077

  6. #6
    Programming Moderator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    3,684
    1 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Variable for Hide Layout/Model tabs

    Here's another way:

    Code:
    (defun c:TABS  ()
      ;; © RenderMan 2011
      (vl-load-com)
      (if (= :vlax-true
             (vla-get-displaylayouttabs
               (cond (*prefsDisplay*)
                     ((setq *prefsDisplay*
                             (vla-get-display
                               (vla-get-preferences (vlax-get-acad-object))))))))
        (progn
          (vla-put-displaylayouttabs *prefsDisplay* :vlax-false)
          (prompt "\n** Layout tabs: Off ** "))
        (progn
          (vla-put-displaylayouttabs *prefsDisplay* :vlax-true)
          (prompt "\n** Layout tabs: On ** ")))
      (princ))
    [edit]
    Simplified version:

    Code:
    (defun c:TABS ()
      ;; © RenderMan 2011
      (if (= "1" (getenv "ShowTabs"))
        (progn
          (setenv "ShowTabs" "0")
          (prompt "\n** Layout tabs: Off ** "))
        (progn
          (setenv "ShowTabs" "1")
          (prompt "\n** Layout tabs: On ** ")))
      (princ))
    [/edit]
    Last edited by RenderMan; 2011-03-08 at 04:41 PM. Reason: Typo
    "Potential has a shelf life." - Margaret Atwood

    Autodesk Exchange Apps
    ~ Autoloader ~ AutoCAD Security

  7. #7
    Certified AUGI Addict rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Houston
    Posts
    8,029
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Variable for Hide Layout/Model tabs

    Quote Originally Posted by templedesignllc View Post
    p.s. I also tried (setvar "Showtabs" "1"), didn't work.
    That is because you used "setvar" not "setenv" and the string is case sensitive.
    Try again: (setenv "ShowTabs" "1")

  8. #8
    Geospatial Moderator Jmurphy's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    South Eastern US, exact location unknown
    Posts
    1,505
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Variable for Hide Layout/Model tabs

    Quote Originally Posted by RenderMan View Post
    Here's another way:

    Simplified version:

    Code:
    (defun c:TABS ()
      ;; © RenderMan 2011
      (if (= "1" (getenv "ShowTabs"))
        (progn
          (setenv "ShowTabs" "0")
          (prompt "\n** Layout tabs: Off ** "))
        (progn
          (setenv "ShowTabs" "1")
          (prompt "\n** Layout tabs: On ** ")))
      (princ))
    [/edit]
    Instead of the prompt I like
    (alert "Wax ON")
    or
    (alert "Wax OFF")
    The Karate Kid movie has been on all the past week.
    J. Murphy
    AKA
    Murph
    The former AutoCAD MAP3D Power User

  9. #9
    Programming Moderator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    3,684
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Variable for Hide Layout/Model tabs

    Quote Originally Posted by Jmurphy View Post
    Instead of the prompt I like
    (alert "Wax ON")
    or
    (alert "Wax OFF")
    The Karate Kid movie has been on all the past week.


    Code:
    (defun c:FOO (/ onOff)
      (initget 1 "ON OFF")
      (if (= "ON" (setq onOff (getkword "\n\"Wax On\", or \"Wax Off\"? [On/oFf]: ")))
        (command "._browser" "http://mhs9192.com/clipart/80s%20chi...0WAX%20OFF.jpg")
        (command "._browser" "http://www.yourkloset.com/wp-content...gin-Waxing.jpg"))
      (princ))
    "Potential has a shelf life." - Margaret Atwood

    Autodesk Exchange Apps
    ~ Autoloader ~ AutoCAD Security

Similar Threads

  1. Hide Layout Tabs
    By Robert.Hall in forum AutoCAD General
    Replies: 9
    Last Post: 2007-09-24, 01:07 PM
  2. Add Right Click Menu to Hidden Model/Layout Tabs
    By acadwishlist in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 1
    Last Post: 2007-09-21, 07:40 AM
  3. Hide Layout/Model tabs in every drawing
    By Robert.Hall in forum AutoCAD General
    Replies: 5
    Last Post: 2007-06-19, 02:11 PM
  4. Model / Layout tabs are missing
    By stephen.coff in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2007-06-14, 06:07 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 2006-07-27, 04:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •