Results 1 to 4 of 4

Thread: Shafts

  1. #1
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2011-11
    Posts
    1
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Shafts

    I have a new shaft placed in my model that is showing up in my demo plans. I am unable to select it in the demo views, but I can in the New Construction views. It has the appropriate filter and phase labeled for New Construction. How can I get the shaft to stop showing up in my demo plans? Thanks.

  2. #2
    100 Club
    Join Date
    2009-12
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    158
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Shafts

    Welcome to the forums!

    Not sure without looking at your file, but it sounds like you are experiencing a standard Revit behavior. In order to place a shaft through existing floors, part of those floors needs to be demolished. Similar behavior happens when you add a new door into an existing wall.

    Hope this helps,
    -Logan

  3. #3
    I could stop if I wanted to Limbatus's Avatar
    Join Date
    2010-04
    Location
    Gamehendge
    Posts
    228
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Shafts

    need to add some floor area inside a shaft. i am finding that revit is automatically cutting all floor slabs in my shaft. is there a way to specify elements that do not get cut. i tried uncut geometry, but it wont allow me to select the shaft opening? any other solutions?

  4. #4
    100 Club
    Join Date
    2009-12
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    158
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Question Re: Shafts

    So you have a shaft with parts of floors sticking into it? In that case don't use the shaft tool at all. Just set up some reference planes as guides and modify the floor boundary lines on each level.

    The shaft tool is really more intended for a series of penetrations through multiple levels such as stairwells and elevators. For simplicity's sake I wouldn't use a shaft element on a building 3 stories or less imho.

    -LP

Similar Threads

  1. selecting shafts
    By Bryan Thatcher in forum Revit Architecture - General
    Replies: 2
    Last Post: 2010-08-02, 02:47 PM
  2. New Shafts in Existing Building
    By phyllisr in forum Revit Architecture - General
    Replies: 8
    Last Post: 2010-03-22, 10:47 AM
  3. Foundation Slabs and Shafts
    By Mark.vB in forum Revit Structure - General
    Replies: 5
    Last Post: 2007-04-17, 04:53 PM
  4. Phasing Openings and Shafts
    By mmodernc in forum Revit Architecture - General
    Replies: 5
    Last Post: 2006-05-16, 11:33 PM
  5. Text in shafts
    By E-Key in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2006-01-25, 03:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •