Results 1 to 3 of 3

Thread: Dynamic Revit Elements?

  1. #1
    Member
    Join Date
    2012-02
    Posts
    2
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Dynamic Revit Elements?

    Apologies if this has been answered elsewhere or is basic

    We are a surveying company currently using autocad lt & skecthup to produce as built building surveys

    I would like to upgrade to a integrated 3d / plan program so that sections etc can be easily extracted and also to build surveys up from laser scans in 3d as opposed to translating to 2d line work all the time which seems a backwards step

    I have tried the trial of ACA and like it. i survey onsite with a laptop - can drop a generic wall in, adjust the thickness and move on. i can select a wall to triangulate the angle and when i rotate it, doors windows already placed come along to.

    the project xref based modelling is a bit of pain however when the job is small, and changes in floor levels also seem unnecessarily complicated

    hence i would like 'on the fly' adjustable generic revit content to add as i survey. am i correct in thinking that this isnt possible and essentially i would need to create a new family for every size of existing window & wall thickness etc.

    any help appreciated or a 'revit' based survey methodology that anyone uses for alterations etc?

    cheers
    Last edited by ryan425815; 2012-04-30 at 03:13 PM.

  2. #2
    Member
    Join Date
    2005-03
    Location
    London UK
    Posts
    19
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Dynamic Revit Elements?

    You are half right...

    Items such as Walls cannot have variable width components, so you would need to have predefined family types for the various thickness or create types on the fly as you need them.

    Doors and Windows are normally created where the size parameter is type based mainly due to perfromance issues. You could create some simple windows and doors etc where the parameters are instance driven. This would allow the window sizes to be changed for each window as required. Please note that generally the width parameter is used as a formula for the rough width type paramater so you would need to remove the formula if adapting an existing family.

  3. #3
    Member
    Join Date
    2012-02
    Posts
    2
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Dynamic Revit Elements?

    many thanks for the reply
    Last edited by ryan425815; 2012-05-01 at 04:11 PM.

Similar Threads

  1. Dynamic Blocks.dwg contains authoring elements. Open in Block Editor?
    By johnd in forum Dynamic Blocks - Technical
    Replies: 10
    Last Post: 2011-07-07, 12:40 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 2009-08-07, 05:34 PM
  3. Dynamic Block Elements React to Attribute Changes?
    By llalande in forum Dynamic Blocks - Technical
    Replies: 2
    Last Post: 2009-03-19, 09:24 PM
  4. Show Elements that have Graphics Overrides Applied in Reveal Hidden Elements Mode
    By Revit Wishes in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2008-03-04, 04:06 PM
  5. Dynamic Blocks.dwg contains authoring elements. Open in Block Editor
    By johnd in forum Dynamic Blocks - Technical
    Replies: 21
    Last Post: 2007-04-18, 08:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •