Results 1 to 5 of 5

Thread: Stationing

  1. #1
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Stationing

    I found a routine that I would like to use that does what I need it to do except that it puts numbers
    at vertices but I need it to label text at measured distances in civil engineering stations instead
    starting with 0+00. Can anyone figure out how to code it?
    (Please see attached)
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Programming Moderator BlackBox's Avatar
    Join Date
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Stationing

    For anyone else interested in helping, here's my response from the OP's duplicate thread:

    Quote Originally Posted by BlackBox
    Since you're not using Civil 3D (which does all of this for you), why not just setup a typical "Station" block, and insert using the Measure Command, and be sure to select 'Yes' for 'Align to Object' prompt? unsure.gif
    "Potential has a shelf life." - Margaret Atwood
    AutoCAD, and Civil 3D Certified Professional | Autodesk Authorized Developer
    Autodesk Exchange Apps ~ Autoloader ~ AutoCAD Security

  3. #3
    AUGI Director / Officer Wanderer's Avatar
    Join Date
    St. Louis
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Stationing


    I've also moved this from the Freestyle forum to the programming forum. Cheers.
    Melanie Perry @MistresDorkness
    Archibus System Administrator
    Technical Editor
    not all who wander are lost
    (missing MEP/FP and Revit)

  4. #4
    Certifiable AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    Cairo - no, not Illinois
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Stationing

    There are a lot of routines out in the wilds of the world wide web to do statining in CAD. Might also try searching on 'chainage' as an equivalent term.
    Real pirates wear silk suits & ties, and write EULAs
    The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government, is big business.

    Toward a Sustainable Water Future: Visions for 2050

  5. #5
    I could stop if I wanted to aaronic_abacus's Avatar
    Join Date
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Stationing

    Artificial Intelligence for AutoCAD
    Find detail drawings by text and attribute content!
    6000 lines of code and 16 years in development.

Similar Threads

  1. Stationing Autolisp routine
    By aaronic_abacus in forum AutoLISP
    Replies: 22
    Last Post: 2014-08-06, 07:31 PM
  2. 2013: Alignment Stationing is in inches
    By mjw561381425 in forum AutoCAD Civil 3D - Alignments
    Replies: 3
    Last Post: 2014-07-30, 05:27 PM
  3. 2014: Problem with alignment stationing
    By kwielin436245 in forum AutoCAD Civil 3D - Alignments
    Replies: 1
    Last Post: 2014-01-16, 09:46 PM
  4. Stationing labels
    By robertlynch in forum AutoCAD LT - General
    Replies: 2
    Last Post: 2010-03-09, 03:30 PM
  5. Expressions for stationing
    By mhs50000 in forum AutoCAD Map 3D - General
    Replies: 1
    Last Post: 2007-10-29, 02:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts