Results 1 to 6 of 6

Thread: Please stop ACA from crashing when I render

  1. #1
    Wish List Administration
    Join Date
    2011-08
    Posts
    4,592
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Please stop ACA from crashing when I render

    Summary: Can you please fix ACA every time I render a scene or create an AniPath the program crashes

    Description: When ever I create a complex render with model of 2gb or more ACA becomes very slow and then wont respond then crashes.
    I am trying to operate a business and I spend hours re doing work because ACA crashes.
    I am running a HP Elite i7 with windows professional and 64gb Ram.
    I am considering swapping software but I don't know what to buy.

    Product and Feature: AutoCAD Architecture - Display System

    Submitted By: John Holding on 11/25/2013


  2. #2
    Wish List Administration
    Join Date
    2011-08
    Posts
    4,592
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Exclamation Re: Please stop ACA from crashing when I render

    Please stop ACA from crashing when I render

    Summary: Can you please fix ACA every time I render a complex scene or create an AniPath the program crashes

    Description: When ever I create a complex render with model of 2gb or more ACA becomes very slow and then wont respond then crashes.
    I am trying to operate a business and I spend hours re doing work because ACA crashes.
    I am running a HP Elite i7 with windows professional and 64gb Ram.
    I am considering swapping software but I don't know what to buy.

    Product and Feature: AutoCAD Architecture - Display System

    Submitted By: John Holding on 11/25/2013


  3. #3
    Wish List Administration
    Join Date
    2011-08
    Posts
    4,592
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Exclamation Re: Please stop ACA from crashing when I render

    Please stop ACA from crashing when I render

    Summary: Can you please fix ACA every time I render a complex scene or create an AniPath the program crashes

    Description: When ever I create a complex render with model of 2gb or more ACA becomes very slow and then wont respond then crashes.
    I am trying to operate a business and I spend hours re doing work because ACA crashes. I have reinstalled ACA so many times but this does not help.(thank god for migrate custom settings)
    I am running a HP Elite i7 with windows professional and 64gb Ram.
    I am considering swapping software but I don't know what to buy.

    Product and Feature: AutoCAD Architecture - Display System

    Submitted By: John Holding on 11/25/2013


  4. #4
    Wish List Administration
    Join Date
    2011-08
    Posts
    4,592
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Exclamation Re: Please stop ACA from crashing when I render

    Please stop ACA from crashing when I render

    Summary: Can you please fix ACA every time I render a complex scene or create an AniPath the program crashes

    Description: When ever I create a complex render with model of 2gb or more ACA becomes very slow and then wont respond then crashes.
    I am trying to operate a business and I spend hours re doing work because ACA crashes. I have reinstalled ACA so many times but this does not help.(thank god for migrate custom settings)
    I am running a HP Elite i7 with windows professional and 64gb Ram.
    I am considering swapping software but I don't know what to buy.

    Product and Feature: AutoCAD Architecture - Display System

    Submitted By: John Holding on 11/25/2013


  5. #5
    Member Famaice's Avatar
    Join Date
    2004-11
    Location
    (59) LILLE - France
    Posts
    29
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Please stop ACA from crashing when I render

    Hi guy !


    small question : do you run the ATI CCC (Catalyst Control Center) on your system ? If yes, uninstall it !
    I work on HP workstation with the CCC installed by default, and i often met fatal error, out of memory error, or simply crash down ! After many tests with the IT dept, we found that the CCC involved in this errors.
    I reported this bug to the autodesk support team but at this time i get no feed back !

    Try and report if necessary just to know it's was not a coincidence !

    BR

    Fabrice
    "Savoir qu'on ne sait rien est le début du savoir !"

  6. #6
    I could stop if I wanted to neje's Avatar
    Join Date
    2002-12
    Posts
    248
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Please stop ACA from crashing when I render

    Hi John
    I used to get crashes but don't anymore.
    Are you using a 64bit system? I suspect you are. a 32bit system can't make use of much more than about 4gb of RAM.
    Which windows version?
    Which ACA version?
    You can open your Windows Task Manager (Control-Alt-Delete option) and under performance tab, have a look at how much CPU, RAM and memory is being used. I'm not a pro here but you can see your Physical memory (RAM), and if you probably have multiple CPU's that will render (Regular ACA mostly will only use 1 cpu but rendering will use all of them). This might show that something is maxing out.
    Rendering to too large an image use to cause me crashes in 32bit but 64 bit I can render larger but still doesn't seem to like too big. Too impatient to test it too far.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •