Results 1 to 3 of 3

Thread: Assembly Failed - Need Help

  1. #1
    Member
    Join Date
    2013-09
    Posts
    5
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Assembly Failed - Need Help

    Dear All,

    My name is hiandy and I am using Inventor Pro 2014.


    I am having a problem with assembling parts and the explanation would be as follows:

    1.There are 5 part files for the assembly on attachment. What I want is if I change dimensions of Duct Top part, the dimensions of the rest of other parts are changed too.

    2.Initially, I want to do it by using feature of Parameters. But, I have to change each dimension of each parts. So, to my opinion, it would be unproductive way.

    3.Then, I tried feature of Adaptivity. I was successful in doing it only for part Duct Top and Back Up Top. When I did it with third part U Type Fabric: flush constraint between part U Type Fabric with part Duct Top. I failed. I got an error message said that 'problem with relationship of those parts'

    Hope some of you can help me.

    Thank you.


    Regards,
    Hiandy
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    All AUGI, all the time
    Join Date
    2000-12
    Location
    Williamsport, PA
    Posts
    634
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Assembly Failed - Need Help

    The absolute easiest way to do something like this is to do multi-body solids within a single part file and then push out the assembly and individual parts (Manage>Make Components).

    I didn't understand why you made the pattern of holes the way you did?

    You could use Adaptive parts or parameter driven, but I recommend multi-body (which could also be parameter driven) as it is so easy and robust.
    http://home.pct.edu/~jmather/content..._Tutorials.htm
    AU 2007 Avatech Altogether Smarter Inventor On-line Challenge 1st Place
    Autodesk Inventor Certified Expert
    Certified SolidWorks Professional
    Williamsport, PA

  3. #3
    Member
    Join Date
    2013-09
    Posts
    5
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Assembly Failed - Need Help

    Dear JD Mather,

    Thank you for your reply.

    Before discussing my topic, I would like to convey my deep apology to you, all AUGI members and moderator of this forum because I accidentally already posted 2 threads with the same topic: 'Assembly Failed - Need Help' and 'Assembly and Adaptivity'. It was purely caused by my carelessness.

    Going back to my topic. I would like to thank you for your advice and solution. I still remember you that long time ago you were the one who helped me with the solution of starting point of the hole.

    My questions:
    -For Pattern of holes
    Would you kindly let me know the right way to do it?

    -For Assembly
    The final goal I want to achieve with my assembly is to be able for me to do the changes on dimensions on 1 part only (for example on 'Duct Flange Top' part). The changes will affect to the dimensions of other parts.

    Following video more or less represents my wish: http://www.youtube.com/watch?v=x1NNFNqUtzM

    To my guess, I can get what I want by doing something like this: http://www.youtube.com/watch?v=Q8Qt5hs7xpE

    Dear JD Mather, would you let me have your confirmation whether I can use methods on second video to reach my goal.

    Look forward to receiving your reply.

    Thank you.



    Regards,
    Hiandy

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 2012-05-28, 04:58 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 2012-05-28, 04:56 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 2006-06-30, 08:31 PM
  4. Assembly Plant Filter-Regulator-Lubricator Assembly
    By dcbenson001 in forum AutoCAD Gallery
    Replies: 4
    Last Post: 2005-06-14, 01:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •