Results 1 to 3 of 3

Thread: Point to the callout block as it's own file

  1. #1
    I could stop if I wanted to LanceMcHatton's Avatar
    Join Date
    2002-04
    Location
    Las Vegas, NV, USA
    Posts
    301
    Login to Give a bone
    0

    Default Point to the callout block as it's own file

    I just figured out how to use Model Views and Sheet Views to automate the whole detail number/sheet number thing so everything always updates across the board when I change a detail number or sheet number. So I'm good with that.

    The problem I'm having is that it seems when I set the default locations for "Label block for views" and "Callout blocks", I can only point to a dwg that CONTAINS those blocks as opposed to just pointing to those block files (each one of our blocks is it's own file on the server). Is it true that I cannot pick a block's file? Do I really have to pick a file that has blocks in it? That seems rather silly. And could someone explain the difference between "Select the drawing file as a block" and "Choose blocks in the drawing file" because the former doesn't seem to work without the latter.
    Attached Images Attached Images
    Lance McHatton

    AutoCAD 2019
    Windows 10
    I swear, I did not dado that rabbet.

  2. #2
    I could stop if I wanted to LanceMcHatton's Avatar
    Join Date
    2002-04
    Location
    Las Vegas, NV, USA
    Posts
    301
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Point to the callout block as it's own file

    One thing I just figured out is that if I point to the DetailTag-SSM block file using the "Select the drawing file as a block" option, then it will insert that block but ONLY if that block already exists in the current drawing. Even though it already has the entire path and file name, it won't go grab it unless it's already in the current file. I don't understand why.
    Lance McHatton

    AutoCAD 2019
    Windows 10
    I swear, I did not dado that rabbet.

  3. #3
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Point to the callout block as it's own file

    I agree that the "Select the drawing file as a block" radio button also should be disabled until a drawing has been selected and after that both radio buttons should be activated (unless the drawing selected does not contain a block and in that case disable "Choose blocks in the drawing file".
    I tried to reproduce the problem you then describe but even if the callout block did not exist in the current drawing I was able to place it in the drawing.
    Jimmy Bergmark
    JTB World - Software development, customization and consulting
    Owner/Developer
    Homepage: http://jtbworld.com

    Blog: http://blog.jtbworld.com

Similar Threads

  1. 2015: SSM-insert of callout block causes crash
    By jeff.77718 in forum AutoCAD Sheet Set Manager
    Replies: 6
    Last Post: 2017-08-24, 09:23 PM
  2. 2016: Use a multileader as a callout block in SSM
    By jpcadconsulting347236 in forum AutoCAD Sheet Set Manager
    Replies: 3
    Last Post: 2016-06-10, 05:53 AM
  3. referencing a point file vs. importing a point file
    By JRBOURNE in forum AutoCAD Civil 3D - General
    Replies: 3
    Last Post: 2012-09-28, 09:36 PM
  4. Need program to create simple AutoCAD point objects from point file
    By Bob T in forum AutoCAD Civil 3D - General
    Replies: 3
    Last Post: 2009-09-08, 10:51 PM
  5. Callout Block Properties in SSM
    By bskripac in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2005-02-01, 08:16 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •