See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 7 of 7

Thread: Some Settings (Units, Grid, Ortho) Don't Save in Workspace

  1. #1
    Member
    Join Date
    2018-10
    Posts
    9
    Login to Give a bone
    0

    Question Some Settings (Units, Grid, Ortho) Don't Save in Workspace

    Hey everybody!

    I'm working in AutoCAD 2017 with CADWorx 2017. I've noticed that when I start a new drawing my Units settings are at Decimal and Unitless. I change them to Architectural and Inches and save my workspace. Next time I open a new drawing the settings have gone back to Decimal/Unitless. The same thing happens with my Ortho and Grid/Grid Snap. I've read that 3rd party can cause issues like this, but all my other settings stay on what I've set them. Maybe I'm overlooking a simple thing, not sure.

    Any help and/or tips will be greatly appreciated!

  2. #2
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,492
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Some Settings (Units, Grid, Ortho) Don't Save in Workspace

    Those settings are all saved in the dwg. Check your template.
    C:> ED WORKING....

  3. #3
    Certifiable AUGI Addict
    Join Date
    2001-03
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    3,020
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Some Settings (Units, Grid, Ortho) Don't Save in Workspace

    Can you run AutoCAD separate from CADWorx? That would tell you whether it's AutoCAD or CADWorx. If AutoCAD it's probably being reset by acad.lsp, acaddoc.lsp, an arx file in acad.rx or something in the Startup Suite. If CADWorx you may need to try a different forum.
    Tom Beauford P.S.M. - Civil 2019 on Windows 10 Enterprise
    Design Analysis - Leon County Public Works/Engineering Wrap [CODE] tags around selected text
    2280 Miccosukee Rd. Tallahassee, FL 32308-5310
    Ph# (850)606-1516 Home Page

  4. #4
    Member
    Join Date
    2018-10
    Posts
    9
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Some Settings (Units, Grid, Ortho) Don't Save in Workspace

    If I open AutoCAD by itself it still says CADWorx across the top.
    If I turn OSNAP off, close, and open a new drawing it stays off. Turn it on and it stays on, so it doesn't seem to be template related (still fairly new, so correct me if I'm wrong). I'm really confused by the fact that it is only affecting a few options and not all of them. This isn't a big deal, I just want to find an answer so I can have a solution if this starts happening to our designers.

  5. #5
    Certifiable AUGI Addict
    Join Date
    2001-03
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    3,020
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Some Settings (Units, Grid, Ortho) Don't Save in Workspace

    Sorry I didn't read your question well enough, been out sick two day and I'm still medicated. Ed Jobe is the one to listen to.
    Examples:
    OSMODE for OSNAP settings is saved in the registry.
    ORTHOMODE and GRIDMODE are saved in the drawing.
    Some of the ones saved in the registry are Profile dependant as well and many others aren't saved at all.

    If that's an issue though setting them in acaddoc.lsp is an option to have them set to a particular value each time a drawing is opened.
    Tom Beauford P.S.M. - Civil 2019 on Windows 10 Enterprise
    Design Analysis - Leon County Public Works/Engineering Wrap [CODE] tags around selected text
    2280 Miccosukee Rd. Tallahassee, FL 32308-5310
    Ph# (850)606-1516 Home Page

  6. #6
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,492
    Login to Give a bone
    2

    Default Re: Some Settings (Units, Grid, Ortho) Don't Save in Workspace

    Quote Originally Posted by Dhbrabo View Post
    If I open AutoCAD by itself it still says CADWorx across the top.
    If I turn OSNAP off, close, and open a new drawing it stays off. Turn it on and it stays on, so it doesn't seem to be template related (still fairly new, so correct me if I'm wrong). I'm really confused by the fact that it is only affecting a few options and not all of them. This isn't a big deal, I just want to find an answer so I can have a solution if this starts happening to our designers.
    Start a new dwg. Set your units and other settings the way you want. Save the dwg as a new template: SAVEAS, Change the filetype at the bottom of the dialog to *.DWT, then give it a new name and hit OK. Next time, start your new dwg from this template. IF you use it a lot, you can go to the Files tab of OPTIONS and set it as the default template.
    C:> ED WORKING....

  7. #7
    Member
    Join Date
    2018-10
    Posts
    9
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Some Settings (Units, Grid, Ortho) Don't Save in Workspace

    Thank you gentlemen, y'all have been very helpful! I'll set myself up a template.

    I hope you get better soon Tom!

Similar Threads

  1. Save my own annotation settings (similar to workspace)
    By Wish List System in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 2
    Last Post: 2013-05-22, 09:19 PM
  2. Custom workspace settings won't save
    By rbcameron1 in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2012-06-06, 08:22 PM
  3. 2009 workspace settings won't save
    By vanderloo5 in forum ACA General
    Replies: 2
    Last Post: 2008-10-07, 04:30 PM
  4. display in the button of my screen the ortho, snap,grid, polar.
    By VBOYAJI in forum AutoCAD Map 3D - General
    Replies: 5
    Last Post: 2006-07-12, 04:16 PM
  5. Workspace Settings
    By Ramandeep.Brar in forum Land Desktop - General
    Replies: 3
    Last Post: 2005-12-12, 04:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •