See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 10 of 10

Thread: I want to edit a Block in place by double clicking on it

  1. #1
    100 Club
    Join Date
    2005-05
    Posts
    111
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Question I want to edit a Block in place by double clicking on it

    I have set this up before but I can not remember what I did.

    I want to edit a block in place by double clicking on in. Now it is set to open the block edit tool window. How can I change that???

  2. #2
    Certified AUGI Addict jaberwok's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    0,0,0 The Origin
    Posts
    8,371
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: I want to edit a Block in place by double clicking on it

    Setting DBLCLKEDIT to On may help you.
    John B

    "You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep-seated need to believe." - Carl Sagan

  3. #3
    Certified AUGI Addict rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Houston
    Posts
    8,068
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: I want to edit a Block in place by double clicking on it

    Quote Originally Posted by pangell
    I have set this up before but I can not remember what I did.

    I want to edit a block in place by double clicking on in. Now it is set to open the block edit tool window. How can I change that???
    Do you mean that it currently executes BEDIT, but that you want it to execute REFEDIT?
    What AutoCAD version?

  4. #4
    Member
    Join Date
    2001-11
    Posts
    33
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Unhappy Re: I want to edit a Block in place by double clicking on it

    It does not sound like you can. The AutoCAD help file indicates that this is the standard method used for editing blocks. Do you not like using this new tool? You might try it and then you may find it useful, but there are some limitations. You could also Right-click the block and choose the in-place editing of the block.

  5. #5
    100 Club
    Join Date
    2005-05
    Posts
    111
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: I want to edit a Block in place by double clicking on it

    Yes I want is to do and refedit when I double click on it. I am using adt 2007

  6. #6
    Certified AUGI Addict rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Houston
    Posts
    8,068
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: I want to edit a Block in place by double clicking on it

    Quote Originally Posted by glen.21464
    It does not sound like you can. The AutoCAD help file indicates that this is the standard method used for editing blocks.
    It all depends on the version of AutoCAD. That is why I asked above.

    In 2007, you can customize double-click actions.
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    Active Member nickeshaffer's Avatar
    Join Date
    2006-01
    Location
    Spencer IA
    Posts
    65
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: I want to edit a Block in place by double clicking on it

    I would also like to use REFEDIT instead of BEDIT when double clicking on a block...

    using ACAD 2006

    Thanks

  8. #8
    Administrator Opie's Avatar
    Join Date
    2002-01
    Location
    jUSt Here (a lot)
    Posts
    7,491
    1 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: I want to edit a Block in place by double clicking on it

    To prevent access to the Block Editor

    On the command line, enter blockedtlock.
    Enter 1, and then press ENTER.
    If you have a technical question, please find the appropriate forum and ask it there.
    You will get a quicker response from your fellow AUGI members than if you sent it to me via a PM or email.
    jUSt

  9. #9
    Active Member nickeshaffer's Avatar
    Join Date
    2006-01
    Location
    Spencer IA
    Posts
    65
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: I want to edit a Block in place by double clicking on it

    Sweet, thanks much!

  10. #10
    100 Club
    Join Date
    2005-05
    Posts
    111
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Smile Re: I want to edit a Block in place by double clicking on it

    Thank you all for the help

Similar Threads

  1. AutoCAD 2009 - Double click MText to edit in place
    By kim.182466 in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 2008-06-12, 08:45 AM
  2. Edit block in place
    By .chad in forum ACA General
    Replies: 5
    Last Post: 2007-04-18, 08:11 PM
  3. Double clicking to edit text - where are you?
    By Rico in forum AutoCAD General
    Replies: 9
    Last Post: 2006-12-18, 03:31 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 2006-05-12, 08:22 AM
  5. Double clicking to edit (attedit) not working
    By cmason in forum AutoCAD General
    Replies: 10
    Last Post: 2006-01-04, 04:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •