See the top rated post in this thread. Click here

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Startup time for Design Review seems very slow

  1. #1
    Member
    Join Date
    2006-08
    Posts
    3
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Startup time for Design Review seems very slow

    I just installed Design review on several workstations with ACAD 2007 and Inventor 11 installed. When I start Design review it takes about 3 minutes to startup. Is this normal?

  2. #2
    I could stop if I wanted to scott.sheppard's Avatar
    Join Date
    2005-07
    Location
    Scottsdale, Arizona
    Posts
    233
    1 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Startup time for Design Review seems very slow

    I have AutoCAD 2007, Autodesk Inventor R11 DWF Extension, and Autodesk Design Review 2007. My Autodesk Design Review takes about 8 seconds to come up when invoked from the start menu. I have a basic laptop: 2.16 MHz CPU, 1GB RAM.

  3. #3
    I could stop if I wanted to scott.sheppard's Avatar
    Join Date
    2005-07
    Location
    Scottsdale, Arizona
    Posts
    233
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Startup time for Design Review seems very slow

    When I don't have anything else already running, Autodesk Design Review comes up in about 2 seconds. So 3 minutes is not normal. Do you have any usual network settings where it might have trouble trying to check for updates or something like that?

  4. #4
    Member
    Join Date
    2006-08
    Posts
    3
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Startup time for Design Review seems very slow

    After using it for several days the problem of starting up dissapeared.. it's working fine now. I guess it must have been a networking issue of some kind..
    thanx for the help anyway!
    Bart

  5. #5
    Member
    Join Date
    2008-08
    Posts
    6
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Startup time for Design Review seems very slow

    Our design review is very slow startup and the machine i tryin to run it from doesn't have internet access. We had the same problem back on one of the earlier Design Reviews. I remember a registry setting to change to make it stop looking for updates. Anyone know where that is for 2010 so i can stop this persistent bug in the Design Review software?

  6. #6
    Certified AUGI Addict rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Houston
    Posts
    8,068
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Question Re: Startup time for Design Review seems very slow

    Quote Originally Posted by dewilson View Post
    Anyone know where that is for 2010 so i can stop this persistent bug in the Design Review software?
    Logic would say that this procedure should work for the 2010 version, but I have not tried it yet.

    http://dwf.blogs.com/beyond_the_pape...e-autoupd.html

  7. #7
    Administrator RobertB's Avatar
    Join Date
    2001-08
    Location
    Dallas TX USA
    Posts
    5,847
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Startup time for Design Review seems very slow

    Quote Originally Posted by dewilson View Post
    Anyone know where that is for 2010...
    Disable periodic update check by setting the following values:
    Code:
    HKLM\Software\Autodesk\Design Review\Settings\AutoUpdate\DoNotShowAgain=1
    HKLM\Software\Autodesk\Design Review\Settings\AutoUpdate\InitialCheck=1
    HKLM\Software\Autodesk\Design Review\Settings\AutoUpdate\Locked=1
    This will also disable the marketing dialog box when first starting the application.
    R. Robert Bell
    Design Technology Manager
    S P A R L I N G
    Opinions expressed are mine alone and do not reflect the views of Sparling.

  8. #8
    Certified AUGI Addict rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Houston
    Posts
    8,068
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Startup time for Design Review seems very slow

    Quote Originally Posted by RobertB View Post
    Disable periodic update check by setting the following values:
    Code:
    HKLM\Software\Autodesk\Design Review\Settings\AutoUpdate\DoNotShowAgain=1
    HKLM\Software\Autodesk\Design Review\Settings\AutoUpdate\InitialCheck=1
    HKLM\Software\Autodesk\Design Review\Settings\AutoUpdate\Locked=1
    This will also disable the marketing dialog box when first starting the application.
    ...and of course the real question is why do we have to keep hacking the registry to do stuff like this?
    Why isn't this an option in the setup application
    Why isn't this added to the CAD Manager Tool for those of us who want to manage dozens or hundreds of installations? On second thought, the CMT doesn't really do anything but create a REG file anyway... I'm still holding out hope though...

  9. #9
    Administrator RobertB's Avatar
    Join Date
    2001-08
    Location
    Dallas TX USA
    Posts
    5,847
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Startup time for Design Review seems very slow

    Quote Originally Posted by rkmcswain View Post
    ...and of course the real question is why do we have to keep hacking the registry to do stuff like this?
    We don't. There is an Installation Guide for ADR 2010 that describes various deployment strategies, including preventing update checks.
    R. Robert Bell
    Design Technology Manager
    S P A R L I N G
    Opinions expressed are mine alone and do not reflect the views of Sparling.

  10. #10
    Certified AUGI Addict rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Houston
    Posts
    8,068
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Startup time for Design Review seems very slow

    Quote Originally Posted by RobertB View Post
    We don't. There is an Installation Guide for ADR 2010 that describes various deployment strategies, including preventing update checks.
    Is this new in 2010? Thanks.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Slow Startup in 2010
    By tonyisenhoff in forum Revit Architecture - General
    Replies: 0
    Last Post: 2010-01-05, 03:12 PM
  2. Slow startup
    By Jmc3198 in forum AutoCAD Civil 3D - General
    Replies: 4
    Last Post: 2009-08-14, 05:02 PM
  3. AutoCAD 2007 is slow to Startup
    By wayne.peterson in forum AutoCAD General
    Replies: 10
    Last Post: 2009-06-12, 05:28 PM
  4. Design Review appears to be slow to open when compared with DWF Viewer
    By Robert.Hall in forum Design Review - General
    Replies: 5
    Last Post: 2007-03-06, 06:45 PM
  5. Using Cintiq 21UX Tablet with Design Review is slow
    By ttaylor.62786 in forum Design Review - General
    Replies: 0
    Last Post: 2007-02-07, 07:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •