See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 5 of 5

Thread: How do I change/edit railing profiles?

  1. #1
    Active Member
    Join Date
    2005-11
    Posts
    76
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Post How do I change/edit railing profiles?

    I found a previous thread on this issue and it didn't help me all the way.

    I used an existing profile family and re-saved it as my new profile, changing the sizes in the 'Family Types' box. I hope that's all it takes...

    I've highlighted the railing I want to change, hit Edit/New, hit Edit on the railing structure dialog box, hit the drop-down box to select the new profile I've loaded in but it's not there. The family category is also set to Railing, and I've tried changing it to <Generic> and that also doesn't work.

    The previous thread mentions a 'family browser' and I don't know where that is - any help on that please?

    I now believe that I've placed the new profile in the wrong folder because the profiles that I see in the drop-down box of the railing edit shows other profiles than the ones shown in the folder where I placed the new profile. Right now it's in Imperial Library/Profiles/Stairs. Is there another place where the profiles for railings are located?

    Thanks,
    Axel

  2. #2
    Early Adopter sbrown's Avatar
    Join Date
    2003-05
    Location
    Coast to Coast
    Posts
    4,439
    1 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: How do I change/edit railing profiles?

    You need to load the new profile into your project. go to file -load from library, browse to where you saved the profile and select it. then it will be a choice for you to use. Or if you have the profile family open and your project open there is a choice on the tool bar to load into project.
    Scott D. Brown, AIA
    Project Coordinator | Director of Building Information Modeling

    HHCP.com

  3. #3
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: How do I change/edit railing profiles?

    He has it loaded. It just isn't showing up as a choice in the railing structure pull-down. I'm having a similar problem...

  4. #4
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: How do I change/edit railing profiles?

    I think he has it loaded, It just isn't showing up as a choice in the railing structure pull-down. I'm having a similar problem...

  5. #5
    AUGI Addict
    Join Date
    2000-11
    Location
    Pittsburgh, PA USA
    Posts
    1,906
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: How do I change/edit railing profiles?

    Quote Originally Posted by tyler.kawahara View Post
    I think he has it loaded, It just isn't showing up as a choice in the railing structure pull-down. I'm having a similar problem...
    Please be careful of the double post.

    That said, was the profile drawn on a Profile-Railing template? If not, you may not be able to use it in a railing.

Similar Threads

  1. Cannot Edit my Profiles?
    By daniel.260897 in forum AutoCAD Civil 3D - Profiles
    Replies: 3
    Last Post: 2010-09-10, 01:07 AM
  2. Can you edit stair nosing profiles
    By ian.112359 in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2009-11-29, 01:00 PM
  3. Change AutoCAD profiles with a toolbar button
    By doug.55667 in forum AutoCAD Customization
    Replies: 6
    Last Post: 2009-04-01, 06:06 PM
  4. Railing Profiles
    By andrew.146851 in forum Revit Architecture - General
    Replies: 0
    Last Post: 2007-09-25, 05:47 PM
  5. Change Railing Base Level
    By Joef in forum Revit Architecture - General
    Replies: 4
    Last Post: 2006-12-19, 05:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •