Results 1 to 9 of 9

Thread: Rendering with a Transparent Image Toposurface?

  1. #1
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Rendering with a Transparent Image Toposurface?

    Is it possible to create a rendered 3d view with a transparent toposurface? I am trying to create an image that shows a building on a hill side that shows the topo/grade and the retaining walls, grade beams and drilled piers under the surface? I can export to an Image and get transparency of the toposurface, but it is not rendered. Should this be in General rendering forum? Also, I am have some crashes with High quality renders, should I post that in some other forum, like hardware?

    Jeff

  2. #2
    All AUGI, all the time
    Join Date
    2006-05
    Posts
    836
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Rendering with a Transparent Image Toposurface?

    Have you tried creating a floor with a large thickness and then using the warping slab tool??

    Not the fastest way but gets the job done and works great with tunnel and under ground structures.
    AJS
    BIMM Consultant
    www.GHD.com

  3. #3
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2008-07
    Location
    Brisbane (Ex. Swedish)
    Posts
    346
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Rendering with a Transparent Image Toposurface?

    Do't have revit infron of me so i may be wrong here - but can't you assign transparency to a material which you then can apply to the topo?
    Jonas

  4. #4
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Rendering with a Transparent Image Toposurface?

    Quote Originally Posted by m20roxxers View Post
    Have you tried creating a floor with a large thickness and then using the warping slab tool??

    Not the fastest way but gets the job done and works great with tunnel and under ground structures.
    Are you saying I should model the grade as a sloping warped floor and apply transparency to that? I have not tried that, seems like a good idea if in fact toposurfaces can not be rendered with transparency. However, I was hoping to get a grassy textured topo surface
    Last edited by jeffsmith7; 2009-01-31 at 04:25 AM.

  5. #5
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Rendering with a Transparent Image Toposurface?

    Quote Originally Posted by JH75 View Post
    Do't have revit infron of me so i may be wrong here - but can't you assign transparency to a material which you then can apply to the topo?
    Jonas
    I have tried adding transparency to the material element property topo surface, trying both image files and single colors. I can get the 3D views transparent, but not a rendered image. I have tried checking transparent and even halftone for the visibility of the topography category in the VG dialog box.

    thanks,

    jeff

  6. #6
    Active Member Peter Davies's Avatar
    Join Date
    2005-08
    Location
    Christchurch, New Zealand
    Posts
    64
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Unhappy Re: Rendering with a Transparent Image Toposurface?

    Quote Originally Posted by jeffsmith7 View Post
    I have tried adding transparency to the material element property topo surface, trying both image files and single colors. I can get the 3D views transparent, but not a rendered image. I have tried checking transparent and even halftone for the visibility of the topography category in the VG dialog box.

    thanks,

    jeff
    Hi Jeff, as far as I know rendering ignores transparency.

  7. #7
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2008-07
    Location
    Brisbane (Ex. Swedish)
    Posts
    346
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Rendering with a Transparent Image Toposurface?

    For the site material it is actually an options under Render Apperance where you can set Transperancy - but changing it doesn't seem to affect the rendering ie the site is not having any transperancy and yes I did check that the material was applied

    Jonas

  8. #8
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2005-12
    Posts
    1
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Rendering with a Transparent Image Toposurface?

    Hi,

    of course. Simply apply e.g. a glass material with low reflections to your topo surface and render.
    Regards, Carlos
    Attached Images Attached Images

  9. #9
    0 Did you find this post helpful? Yes

    Default Re: Rendering with a Transparent Image Toposurface?

    Quote Originally Posted by castaneda111 View Post
    Hi,

    of course. Simply apply e.g. a glass material with low reflections to your topo surface and render.
    Regards, Carlos
    Thanks Carlos, I will go with that unless I figure out another way. It seems odd that the Material dialogue box for the toposurface has transparency settings for most materials in the Rendering Appearance tab, yet they don't work...oh well..
    Jeff

Similar Threads

  1. Rendering Issues - Materials don't show up as Transparent
    By emcculloch in forum AutoCAD 3D (2007 and above)
    Replies: 0
    Last Post: 2009-10-19, 03:21 PM
  2. Image Transparency, make a Solid Hatch transparent?
    By john.barton in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 2006-03-02, 12:42 PM
  3. Site toposurface not rendering
    By mikemck in forum Revit - Rendering
    Replies: 1
    Last Post: 2005-05-16, 05:55 PM
  4. Overlaying a transparent image
    By Kirk Bricker in forum Revit Architecture - General
    Replies: 0
    Last Post: 2005-05-05, 07:41 PM
  5. wmf to gif image with transparent background
    By wpeacock in forum VBA/COM Interop
    Replies: 2
    Last Post: 2004-10-13, 01:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •