See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 7 of 7

Thread: Copy schedule data from one revit schedule to another

  1. #1
    100 Club ijnicholas's Avatar
    Join Date
    2005-02
    Location
    St Louis, MO and Tirunelveli, India
    Posts
    130
    Login to Give a bone
    1

    Default Copy schedule data from one revit schedule to another

    Here is a script I wrote using Autohotkey to copy data from one revit schedule to another.
    I have attached the executable file, code in txt form and a read me file as zip. I hope this is useful to others. You can keep the exe file anywhere in the system. Before running, make sure you have only two schedule views open in Revit. Please report any bugs. Thanks.
    I have copied and pasted below info from the read me file:
    What the EXE does:
    ###############################################################
    * The exe checks if a Revit schedule view is open.
    * It shows a help message regarding the prep work.
    * (If you dont want this msg to appear in the future, the
    script saves the setting in your windows registry)
    * Asks for the number of rows and columns that need to be copied.
    * Checks if the numbers entered are in fact 'numbers'
    * Switches to Revit and Window Tiles the views and asks you
    * to close other views.
    * (You can skip this msg too)
    * Asks you to select the cell to start copying from
    * Asks you to select the cell to start pasting to
    * The script starts to copy/paste
    * You can press escape to cancel the script.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by ijnicholas; 2009-04-08 at 08:41 PM. Reason: updated the exe to version 1.1

  2. #2
    100 Club ijnicholas's Avatar
    Join Date
    2005-02
    Location
    St Louis, MO and Tirunelveli, India
    Posts
    130
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Copy schedule data from one revit schedule to another

    I updated this script. The uploaded file has the new version.
    Now you can select the cell in Revit to copy from and then select the cell to 'paste into'
    Please report any bugs. Thanks

  3. #3
    100 Club Priit.L's Avatar
    Join Date
    2003-02
    Location
    Tallinn,Estonia
    Posts
    193
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Copy schedule data from one revit schedule to another

    Nice. It really gives more possibilities to interact with Revit. Thinking outside the box now , thanks to you.
    Priit
    Structural Engineer

  4. #4
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Copy schedule data from one revit schedule to another

    Does this work in Revit 2010?

  5. #5
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2010-06
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Copy schedule data from one revit schedule to another

    Quote Originally Posted by ijnicholas View Post
    Here is a script I wrote using Autohotkey to copy data from one revit schedule to another.
    I have attached the executable file, code in txt form and a read me file as zip. I hope this is useful to others. You can keep the exe file anywhere in the system. Before running, make sure you have only two schedule views open in Revit. Please report any bugs. Thanks.
    I have copied and pasted below info from the read me file:
    What the EXE does:
    ###############################################################
    * The exe checks if a Revit schedule view is open.
    * It shows a help message regarding the prep work.
    * (If you dont want this msg to appear in the future, the
    script saves the setting in your windows registry)
    * Asks for the number of rows and columns that need to be copied.
    * Checks if the numbers entered are in fact 'numbers'
    * Switches to Revit and Window Tiles the views and asks you
    * to close other views.
    * (You can skip this msg too)
    * Asks you to select the cell to start copying from
    * Asks you to select the cell to start pasting to
    * The script starts to copy/paste
    * You can press escape to cancel the script.
    Does it work in Revit 2010 Italian?

  6. #6
    100 Club ijnicholas's Avatar
    Join Date
    2005-02
    Location
    St Louis, MO and Tirunelveli, India
    Posts
    130
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Copy schedule data from one revit schedule to another

    i have not tested this in 2010 italian. most probabaly it wont work.
    regards
    nicholas.

  7. #7
    100 Club ijnicholas's Avatar
    Join Date
    2005-02
    Location
    St Louis, MO and Tirunelveli, India
    Posts
    130
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Copy schedule data from one revit schedule to another

    Quote Originally Posted by josh.made4worship View Post
    Does this work in Revit 2010?
    i have not tested it.

Similar Threads

  1. 2015: Can't add Data Rows to Schedule
    By vanderloo5 in forum Revit Architecture - General
    Replies: 2
    Last Post: 2014-11-26, 04:47 PM
  2. 2012: REVIT MEP - Space Schedule and Key schedule
    By jboynton418352 in forum Revit MEP - General
    Replies: 0
    Last Post: 2011-09-03, 12:38 AM
  3. Setup a Hardware Schedule using a Revit Key Schedule
    By hand471037 in forum Revit - Tutorials
    Replies: 25
    Last Post: 2010-04-20, 06:53 PM
  4. Schedule data to Database
    By ted.evans in forum ACA Wish List
    Replies: 6
    Last Post: 2007-02-21, 08:29 PM
  5. Zoning Data schedule
    By Wagurto in forum Revit Architecture - General
    Replies: 4
    Last Post: 2004-08-23, 03:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •