See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 4 of 4

Thread: Dynamic Columns

  1. #1
    Active Member
    Join Date
    2015-11
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    91
    Login to Give a bone
    0

    Default Dynamic Columns

    In Autocad 2010 it seems as though MText objects have dynamic columns set as the default.

    I can change this setting for each piece of text. Is there a way of setting no columns as the default?

    Just found out you set mtextcolumn to zero to fix this

    Another problem i have is if mtext is left justified and the text has spaces in front of it the insertion point is to the left of the spaces, if it is right justified and there are spaces to the right of the text the insertion point ignores the spaces

    If I use dtext it works as I want, but I would prefer to use mtext.

    Does anyone know a way around this??

    Thanks for your help

  2. #2
    Member
    Join Date
    2004-09
    Posts
    9
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Dynamic Columns

    Also VERY interested in a fix for this.

  3. #3
    Certifiable AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    4,753
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Dynamic Columns

    have you tried ending with a non-breaking space instread of a "normal" space? Insert that from the symbols menu in mtext editor...
    Real pirates wear silk suits & ties, and write EULAs
    The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government, is big business.

    Toward a Sustainable Water Future: Visions for 2050 http://ascelibrary.org/doi/book/10.1061/9780784412077

  4. #4
    Member
    Join Date
    2011-12
    Posts
    3
    Login to Give a bone
    2

    Default Re: Dynamic Columns

    http://docs.autodesk.com/ACD/2010/EN...mber=d0e117430

    MTEXTCOLUMN

    set to 0

    Any already made stay dynamic, but new ones created will not be. Hope that helps

Similar Threads

  1. Ability to "Unhide Some Columns" in a Schedule, in addition to "Unhide All Columns"
    By Wish List System in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 2
    Last Post: 2013-06-08, 05:16 AM
  2. MTEXT Automaticly going Dynamic Columns, with no width
    By Wonder Women in forum AMEP General
    Replies: 1
    Last Post: 2011-12-07, 03:24 PM
  3. scheduling columns (not structural columns)
    By ddenton in forum Revit Architecture - General
    Replies: 0
    Last Post: 2009-07-10, 07:18 PM
  4. Columns vs. Structural Columns
    By pc7 in forum Revit Architecture - General
    Replies: 0
    Last Post: 2005-04-16, 01:09 PM
  5. Structural columns - Arch columns
    By sbrown in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 4
    Last Post: 2004-06-09, 12:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •