Results 1 to 4 of 4

Thread: Cannot install ACAD 2010 on Windows 7 rc 7100

  1. #1
    Member
    Join Date
    2009-03
    Posts
    3
    Login to Give a bone
    0

    Default Cannot install ACAD 2010 on Windows 7 rc 7100

    I am not able to install AutoCAD 2010 on my copy of Windows 7 rc build 7100 32-bit. It crashes with an error stating that I must have .net 3.5 installed. Windows 7 comes with .net 3.5 already, it doesn't show in the add/remove but rather in a separate area similar to XP's "add/remove Windows components". I've toggled this, installed .net 3.5 and 3.5 sp1 redistributables.

    From what I gather, AutoCAD 2010 installs fine on Windows 7 64-bit.
    I believe that it won't install because the installer cannot find .net 3.5 among the listed installed apps.
    I am using a network deployment, but have the same results when installing straight off the AutoCAD disk.

    Has anyone else run into this issue? Does anyone know where the installer checks for .net 3.5? i.e. is it a registry key I could create?

    Thanks
    Adam Stecker
    KDF Architecture Inc

  2. #2
    Certified AUGI Addict jaberwok's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    0,0,0 The Origin
    Posts
    8,569
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Cannot install ACAD 2010 on Windows 7 rc 7100

    Get hold of a later copy of Windows_7 - the 7600 RTM version is around and works fine. I cannot actually install A2010 on my 32-bit machine because the processor is not acceptable but the 32-bit version of A2009 (which also uses .net 3.5) installed and seemed to work
    Last edited by jaberwok; 2009-11-21 at 08:48 PM.
    John B

    "You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep-seated need to believe." - Carl Sagan

  3. #3
    Member esaffle's Avatar
    Join Date
    2007-03
    Location
    Madison, MS
    Posts
    11
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Cannot install ACAD 2010 on Windows 7 rc 7100

    Quote Originally Posted by adam.stecker View Post
    I am not able to install AutoCAD 2010 on my copy of Windows 7 rc build 7100 32-bit. It crashes...
    Adam,

    I installed ACAD 2010 last week in the same format you described, but have only had it crash once. And with that crash it just disappeard. It didn't give me any errors at all. I did, however, install straight from the disk, not through deployment.

    I know this doesn't answer any questions, but it does show that it will work on the 7100 build.

    jaberwok, any ideas on how I can upgrade my 7100 to 7600?? Full reinstall is alright too! And will my existing key from MS still work? Just a side question

  4. #4
    Certified AUGI Addict jaberwok's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    0,0,0 The Origin
    Posts
    8,569
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Cannot install ACAD 2010 on Windows 7 rc 7100

    Google "Win7 7600", you see that it is available from MS Technet.
    John B

    "You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep-seated need to believe." - Carl Sagan

Similar Threads

  1. 2015: Repairing ACAD 2K LT install
    By ccoulter690810 in forum AutoCAD LT - General
    Replies: 0
    Last Post: 2015-01-30, 02:36 AM
  2. 2011: ACA 2010 - Install express tools after install
    By shane.249457 in forum ACA General
    Replies: 3
    Last Post: 2010-07-14, 03:15 PM
  3. WINDOWS 7 INSTALL
    By Doug in forum Revit - Hardware & Operating Systems
    Replies: 2
    Last Post: 2010-06-02, 02:27 PM
  4. Any Windows Vista x64 Updates NOT to install on a MacBook Pro running Parallels 4.0 and Revit 2010
    By Design Apparatus in forum Revit - Hardware & Operating Systems
    Replies: 1
    Last Post: 2009-09-11, 08:15 PM
  5. Acad 2009 install
    By vrphillips in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 2008-06-23, 02:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •