See the top rated post in this thread. Click here

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Select all instances on one level only

  1. #1
    Revit Arch. Wishlist Mgr. Wes Macaulay's Avatar
    Join Date
    2003-05
    Location
    Vancouver, BC CANADA
    Posts
    3,348
    Login to Give a bone
    1

    Default Select all instances on one level only

    This tip is so idiotic that it barely rates as a tip, but ya know, whatever...

    So we all know that using Select All Instances when you right-click an object selects all instances in the project, not just in your view. But what if you only want to select all instances in this view, or on one storey only?

    The idiotic workaround: after you select all instances, click the sunglasses icon on the View Control Bar and Isolate Elements.

    Click off somewhere to deselect all the objects. But all that's on your screen now are objects from the previous selection only in this view -- window-select them, and as long as your view range isn't allowing you to accidentally select other objects, you're done.
    Wes Macaulay LEED AP
    Teck Construction LLP
    Revit 2014 x64 | Win7 x64 | nVidia GT 650M
    Tell Adesk what you think!

  2. #2
    Count (Formula) dbaldacchino's Avatar
    Join Date
    2005-07
    Location
    Missouri City, Texas (Houston area)
    Posts
    3,250
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Select all instances on one level only

    Not at all idiotic Wes! I've used that in the past but never thought of it as a tip. I'm not sure a lot of people know it so thanks for sharing. It ranks as a great tip in my opinion

  3. #3
    AUGI Addict truevis's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    Massachusetts, USA
    Posts
    1,191
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Select all instances on one level only

    The good tip mentioned is actually to select-all in a View. To do similar for one level, do the same actions in a full 3D view that is rotated to nearly an elevation angle. If you can see what level you are selecting, you've got it.

  4. #4
    Certified AUGI Addict patricks's Avatar
    Join Date
    2004-06
    Location
    Memphis TN area
    Posts
    7,047
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Select all instances on one level only

    Quote Originally Posted by Wes Macaulay View Post
    So we all know that using Select All Instances when you right-click an object selects all instances in the project, not just in your view.
    except for elements in Legend views, which is really a pain when you DO want to select all of that object in the project (change all of one text type to another text type, have to manually select it in each legend view ).
    Intern Architect, BIM Manager/Coordinator
    AERC, PLLC
    Hernando, Mississippi

    Revit - all up in your voxel space

  5. #5
    AUGI Addict
    Join Date
    2003-04
    Location
    Scotland
    Posts
    1,577
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Select all instances on one level only

    Great tip just had one of those "why did I not think of that before?" moments.... I have wanted to do this dozens of times, but never thought of doing it like that.

  6. #6
    All AUGI, all the time Ning Zhou's Avatar
    Join Date
    2006-08
    Posts
    635
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Select all instances on one level only

    good tip, but you cannot reset temporary hide/isolate while still selected, the reason is sometimes you need some objects to reference to, for instance, move around, etc., why Autodesk cannot give RAC the selection set feature like RST?

  7. #7
    AUGI Addict sfaust's Avatar
    Join Date
    2004-01
    Location
    Littleton, CO (Denver Metro)
    Posts
    1,535
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Select all instances on one level only

    reset, then select previous...
    Steve

  8. #8
    AUGI Addict Scott Hopkins's Avatar
    Join Date
    2003-05
    Location
    Santa Barbara, CA
    Posts
    1,197
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Select all instances on one level only

    Wes,

    You are the Man!

    Excellent tip!!!!

  9. #9
    Certifiable AUGI Addict cliff collins's Avatar
    Join Date
    2004-05
    Location
    St. Louis, Missouri
    Posts
    3,135
    Login to Give a bone
    0

    Cool Re: Select all instances on one level only

    Wes,

    Good tip.

    Of course, ss your are Wishlist Mgr.--I'm SURE that "Select all instances per View"
    and/or "Select all instances by Level" are already on the Wishlist?

    cheers..........
    Cliff B. Collins, Registered Architect / BIM Specialist
    St. Louis, MO

  10. #10
    Active Member
    Join Date
    2003-05
    Posts
    50
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Select all instances on one level only

    <slapping forhead>

    can't believe i never thought of this...
    thanks Wes.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 2012-12-14, 09:29 PM
  2. Select all instances on one level only
    By smcmillin in forum Revit MEP - Tips & Tricks
    Replies: 1
    Last Post: 2010-04-08, 04:06 PM
  3. "Select All Instances" doesn't actually select all instances!
    By patricks in forum Revit Architecture - General
    Replies: 6
    Last Post: 2009-03-05, 02:33 PM
  4. Select All instances doesn't Paste Align to Select Views??
    By Dave F. in forum Revit Architecture - General
    Replies: 8
    Last Post: 2009-02-04, 07:23 PM
  5. Select all instances by level
    By cadkiller in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 2
    Last Post: 2005-10-13, 07:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •