See the top rated post in this thread. Click here

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

  1. #1
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2010-07
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    0

    Default Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    Our IT manager has locked in specific osnaps that he says are the ones we should use for drafting, he refuses to let us change that, i can add to them but after an autosave it resets them back to his preset ones, i constantly use node and this is frustrating

    how can override these permanenetly please!

    Steve

  2. #2
    Administrator Opie's Avatar
    Join Date
    2002-01
    Location
    jUSt Here (a lot)
    Posts
    8,483
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    Have you asked him to implement his function with the possibility of using additional osnaps customized by the user?

    If you know the value of the OSMODE system variable with your desired osnaps enabled, you could quickly reset it to your desired setting.
    If you have a technical question, please find the appropriate forum and ask it there.
    You will get a quicker response from your fellow AUGI members than if you sent it to me via a PM or email.
    jUSt

  3. #3
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,771
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    Quote Originally Posted by stevenvitek View Post
    Our IT manager has locked in specific osnaps that he says are the ones we should use for drafting, he refuses to let us change that

    how can override these permanenetly please!
    Your first statement and the subsequent question contradict each other. If he refuses to let you change it, and it resets after an autosave, then there isn't much you can do - short of getting into a coding war...

    This sounds like more of a management problem, than a technology one...
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  4. #4
    I could stop if I wanted to Mamma Jamma's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Massachusetts
    Posts
    343
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    Why, of all things that might actually need to be managed, would someone feel the need to dictate/limit the use of osnaps?
    Mamma Jamma

    "Normal is an illusion. What is normal for the spider is chaos for the fly"
    Morticia Addams

  5. #5
    AUGI Addict
    Join Date
    2015-12
    Posts
    2,095
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    Quote Originally Posted by Mamma Jamma View Post
    Why, of all things that might actually need to be managed, would someone feel the need to dictate/limit the use of osnaps?
    Bad experiences from management thanks to people using inappropriate snaps like NEAr, resulting in poor drawings. Some intelligent programs are very intolerant of sloppy connectivity as well. We don't have enough information other than a user being insulting...
    If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
    Some say beauty is in the eye of the Beholder... perhaps so, but I've only seen the disintegration beam.
    Everyone else being wrong is not the same thing as being right.

  6. #6
    100 Club jmeyer.186809's Avatar
    Join Date
    2008-06
    Location
    The Yay! (Bay Area, CA)
    Posts
    131
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    "Preset onsaps by CAD Nazi in my office"

    Funny I have one of those but it's not with CAD its with Hardware and network stuff in our office.

  7. #7
    Active Member
    Join Date
    2008-06
    Posts
    56
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    Quote Originally Posted by Mamma Jamma View Post
    Why, of all things that might actually need to be managed, would someone feel the need to dictate/limit the use of osnaps?
    Some people just need you to know they are in charge....not realizing the stupid, pointless decisions make everyone look at them sideways.

    Osnaps? Really?

    I can see linetypes or even fonts, but Osnaps?

  8. #8
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2001-12
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    0

    Smile Re: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    Don't know if you've tried creating a new user profile. If you haven't, try that. With a new user profile, you can modify all the settings and retain them after relaunching Autocad. Good luck.
    Shannon

  9. #9
    The Silent Type RobertB's Avatar
    Join Date
    2000-01
    Location
    Seattle WA USA
    Posts
    5,859
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    Quote Originally Posted by s.dumdum View Post
    Don't know if you've tried creating a new user profile. If you haven't, try that. With a new user profile, you can modify all the settings and retain them after relaunching Autocad. Good luck.
    Shannon
    That will make the OP's CAD Nazi very unhappy.
    R. Robert Bell
    Design Technology Manager
    Stantec
    Opinions expressed are mine alone and do not reflect the views of Stantec.

  10. #10
    Administrator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    5,536
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Preset osnaps by CAD Nazi in my office

    Quote Originally Posted by RobertB View Post
    That will make the OP's CAD Nazi very unhappy.
    "No [OSNAPS] for YOU!" << CAD Nazi
    "How we think determines what we do, and what we do determines what we get."

    Sincpac C3D ~ Autodesk Exchange Apps

    Computer Specs:
    Dell Precision 3620, Core i7-7700K 4.2GHz, 64GB RAM, Samsung 970 Pro M.2, 8GB NVIDIA Quadro P4000

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Preset de rendu
    By METANAMORPHOSE in forum Français - 3ds Max / Maya
    Replies: 0
    Last Post: 2009-02-08, 02:54 PM
  2. Office to office workflow, creating a local file
    By sfraney in forum Revit - Worksharing/Worksets/Revit Server
    Replies: 4
    Last Post: 2009-01-21, 05:04 PM
  3. Second Office - outfit a new office with CAD/IT systems.
    By kknauss in forum CAD Management - General
    Replies: 1
    Last Post: 2005-12-15, 05:12 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 2005-09-26, 08:35 PM
  5. Preset your Hatching
    By madcadder in forum AutoCAD Tips & Tricks
    Replies: 0
    Last Post: 2005-08-11, 03:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •