Results 1 to 4 of 4

Thread: Contour Labels don't display without TIN lines displayed

  1. #1
    Member
    Join Date
    2009-01
    Posts
    20
    Login to Give a bone
    0

    Angry Contour Labels don't display without TIN lines displayed

    Help!!! New to Civil 3D (2010) trying to figure out Surfaces and Surface styles. I must have something screwed up because when I turn my TIN Surface off, the Contours stay but the Contour Labels are gone! I cannot even click on the Contour label line because it will not display. Any ideas, I am going Nuts!

  2. #2
    Active Member
    Join Date
    2015-10
    Location
    Texas
    Posts
    66
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Contour Labels don't display without TIN lines displayed

    hmm interesting. I would look at your contour label style and see what lay it is assigned to and also go into the surface style properties and see what layers the contour and tin is assigned too. If they are the same then i;m pretty sure if you turn off the tin the labels will disappear. Sounds like the tin and contour label style is on the same layer. Hard to tell without the drawing to look at.

    Tony C
    Civil 3D Specialist
    www.tonyscivil3dworld.blogspot.com

  3. #3
    Member
    Join Date
    2011-04
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Contour Labels don't display without TIN lines displayed

    Agree with Tony C. If your Contour Label style object layer is set to the same layer as your TIN then turning off that layer will turn off your TIN. I would suggest, however, to not control the display of your TIN by Layer, but by Style. Create a surface display style for your contours and control the display in the settings display tab and turn off there (not by layer) the objects you do not want to display.
    In my office we have several surface display styles for different contour styles (existing, proposed) and intervals so if you want to switch from Existing 1m-5m to Proposed 2m-10m then you just change the style.
    Works very well.

  4. #4
    100 Club
    Join Date
    2009-04
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    151
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Contour Labels don't display without TIN lines displayed

    I just came across this thread, and something that Matthew said has always bugged me. I know it's two years old, so I didn't think it was appropriate to bring it up on an old thread. I figured I would start a new thread with my question. http://forums.augi.com/showthread.ph...03#post1216603

    I'm interested to know how you all really use styles and layers.

    Scott
    -----
    Scott
    Civil 3D 2018.2, 64 bit on Windows 10

    So what did you do today to make the world a better place?

Similar Threads

  1. Lines in Contour Labels
    By aspencer.226869 in forum AutoCAD Civil 3D - General
    Replies: 4
    Last Post: 2011-06-06, 12:30 AM
  2. Lines in Contour Labels
    By aspencer.226869 in forum AutoCAD Civil 3D - FAQ (Read only)
    Replies: 3
    Last Post: 2011-05-23, 03:57 PM
  3. contour labels
    By dmortar in forum AutoCAD Land Desktop - General
    Replies: 2
    Last Post: 2009-02-13, 05:57 PM
  4. Architects Room Labels Displayed in MEP Model?
    By Misteracad in forum Revit MEP - General
    Replies: 6
    Last Post: 2008-11-18, 07:02 PM
  5. Contour Labels
    By bDOUGH15 in forum Land Desktop - General
    Replies: 5
    Last Post: 2005-02-08, 07:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •