Results 1 to 6 of 6

Thread: AutoCAD 2012 and S::STARTUP

  1. #1
    Member
    Join Date
    2009-04
    Location
    Bellevue, Washington
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Default AutoCAD 2012 and S::STARTUP

    Coming from AutoCAD 2010, I've discovered that AutoCAD 2012 processes S::STARTUP differently.

    My VLISP/ActiveX batch plot utility uses 'vla-Open' and 'vla-Close' to open and close each drawing. In between these events, a LISP plot routine, residing in a startup file, is auto run once drawing opens, plotting the drawing.

    In AutoCAD 2010, the LISP plot routine was in S::STARTUP function and worked fine. In 2012, I cannot put the LISP plot routine in the S::STARTUP function because S::STARTUP is only executed upon the opened drawing becoming the active document (manually or programatically). Problem is, making the opened drawing active results in loss of control of batch process.

    To work in 2012, I have a call to LISP plot routine at the end of the <cui>.MNL file (but not in S::STARTUP). It works, but frequently causes Fatal Error - I assume due to processes stepping on each other. I'm playing with inserting DELAY command(s), hoping to find the right combination to prevent the Fatal Errors.

    Can anyone offer other suggestions?

  2. #2
    I could stop if I wanted to Lee Mac's Avatar
    Join Date
    2009-03
    Location
    London, England
    Posts
    304
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: AutoCAD 2012 and S::STARTUP

    Why not use a Script?
    Lee Mac ProgrammingTwitter

    With Mathematics there is the possibility of perfect rigour, so why settle for less?


  3. #3
    Member
    Join Date
    2009-04
    Location
    Bellevue, Washington
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: AutoCAD 2012 and S::STARTUP

    I did use script at one time, but with VLisp-ActiveX I am able to open drawings in read-only state, which I prefer to creating a copy of each drawing.

  4. #4
    Certifiable AUGI Addict irneb's Avatar
    Join Date
    2015-11
    Location
    Jo'burg SA
    Posts
    4,512
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: AutoCAD 2012 and S::STARTUP

    Why do you need to open them as read-only? Simply don't do a save.
    Knowledge is proportional to experience, but wisdom is inversely proportional to ego!
    My little bit of "wisdom": Hind-sight is useless, unless used to improve the next forethought!

  5. #5
    Member
    Join Date
    2009-04
    Location
    Bellevue, Washington
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: AutoCAD 2012 and S::STARTUP

    Because any number of the drawings might be open on other workstations.

  6. #6
    Certifiable AUGI Addict irneb's Avatar
    Join Date
    2015-11
    Location
    Jo'burg SA
    Posts
    4,512
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: AutoCAD 2012 and S::STARTUP

    Well in that case you might want to look at a similar thing which just happened on CadForum:
    http://www.cadtutor.net/forum/showth...out-opening-it
    Knowledge is proportional to experience, but wisdom is inversely proportional to ego!
    My little bit of "wisdom": Hind-sight is useless, unless used to improve the next forethought!

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 2013-09-19, 10:08 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 2013-06-12, 04:34 PM
  3. How can I make a startUp Exe for Startup AutoCAD
    By 740176597380946 in forum ARX
    Replies: 6
    Last Post: 2013-05-24, 05:36 AM
  4. AutoCAD Startup
    By EddieS in forum Dot Net API
    Replies: 0
    Last Post: 2011-07-18, 05:50 AM
  5. 2012: Civil 3d 2012 startup issue
    By dwescott in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 2011-06-20, 05:15 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •