Results 1 to 3 of 3

Thread: AEC - default style - default layer - strange lines

  1. #1
    Member
    Join Date
    2011-05
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Post AEC - default style - default layer - strange lines

    Hi all,

    I´m starting to use AEC dimensioning in Autocad & but still trying to figure out some things...

    1- How can I change the default AEC dim. style?
    It always uses the "standard" style, when I start a new dim. line... but I want it to use different one by default.

    2- Is it possible to change (by default) the layer, where the dim. line is drawn? It´s always drawn on a Layer called "A_dimension" - I want different styles on diff. layers.

    3- What are these strange lines at the end of the dim. line? (see img) And how can I get rid of them?


    Thanks a lot in advance!

    Best!
    thomas

  2. #2
    Member
    Join Date
    2011-05
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: AEC - default style - default layer - strange lines

    I´m new here - did I post to the wrong forum?

  3. #3
    Super Moderator dkoch's Avatar
    Join Date
    2003-03
    Location
    Philadelphia, PA
    Posts
    2,387
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: AEC - default style - default layer - strange lines

    You are in the right forum. Response times tend to slow down during (northern hemisphere) summer. I do not use AEC Dimensions much, but I will try to answer what I can.

    1, How are you starting the command when you place an AEC Dimension. If you are using a tool palette tool, you can create a custom tool that specifies the AEC Dimension Style of your choice (and import the style from your style source file, if necessary).

    2. The DIMLINE layer key determines the layer on which AEC Dimensions are created. Create your own Layer Key Style to customize the assigned layer.

    3. The lines you question are AEC Dimension Group Markers. You can control their visibility with the display system.
    David Koch

Similar Threads

  1. Default Text Style
    By gamaris in forum Revit Structure - General
    Replies: 3
    Last Post: 2008-03-10, 12:58 AM
  2. How do you set the default dimension style?
    By lcamara in forum Revit Structure - General
    Replies: 2
    Last Post: 2007-10-17, 04:58 PM
  3. How to set default Dim Style!
    By Cosmic Traveller in forum Inventor - General
    Replies: 3
    Last Post: 2006-01-03, 09:00 PM
  4. MTEXT DEFAULT STYLE
    By CECKMAN in forum AutoCAD General
    Replies: 7
    Last Post: 2005-01-27, 01:39 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •