See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 5 of 5

Thread: Is there a way to have a "dummy" section tag??

  1. #1
    Certifiable AUGI Addict tedg's Avatar
    Join Date
    2005-06
    Location
    in the upper right corner
    Posts
    3,312
    Login to Give a bone
    0

    Red face Is there a way to have a "dummy" section tag??

    I've searched all the REVIT forums and couldn't find anything about this. I'm in REVIT Structure, but this is a general REVIT question so I'm asking here.

    When cutting a wall section in a model, it gives you a view, where you name it, detail it and place it on a sheet, and now it has a "home", that's perfect!

    But....I want to put a section marker on other walls that have the same geometry and refer to that same section (so I wouldn't have multiple sections with the exact same information).

    This is more of a company standard thing we would do in AutoCAD, it tells the viewer of the drawing(s) that that wall is built like the other wall etc. So you hard-core REVIT users, please take it easy on me, it's a reasonable request .

    I would like to place a section marker on the plan(s) and have them refer to the same section, is this possible?

    Does anyone have another idea?

    The only other thing I can think of is to either bring one in from AutoCAD as a graphic entity, or figure out a way to make a dumb editable one in REVIT.

    Thanks in advance.
    Ted
    ____________________________________________________________________ ________________
    Windows 10
    AutoCAD 2018 - REVIT 2019 - Inventor Professional 2017 (when I can)

  2. #2
    100 Club vgonzales's Avatar
    Join Date
    2006-01
    Location
    New Haven, CT
    Posts
    136
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Is there a way to have a "dummy" section tag??

    Ted,

    You can. There is a check box when you are in the section command to "Reference other view". You then can select from a list of views (sections or drafting views). See the attached image.
    Attached Images Attached Images
    Regards,
    Leo
    Virgilio Gonzales, AIA

    "Don't draw it. Build it!"
    HP Elite Book 850 G1, Win 7 Pro x64 SP1, Intel Core i7-4600 2.10 Ghz, 16 GB RAM, Revit 2014 UR2

  3. #3
    Certifiable AUGI Addict tedg's Avatar
    Join Date
    2005-06
    Location
    in the upper right corner
    Posts
    3,312
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Is there a way to have a "dummy" section tag??

    Quote Originally Posted by vgonzales View Post
    Ted,

    You can. There is a check box when you are in the section command to "Reference other view". You then can select from a list of views (sections or drafting views). See the attached image.
    That is FREAKIN' AWESOME!
    Thanks so much, didn't know that could be done.

    Ted
    ____________________________________________________________________ ________________
    Windows 10
    AutoCAD 2018 - REVIT 2019 - Inventor Professional 2017 (when I can)

  4. #4
    AUGI Addict cdatechguy's Avatar
    Join Date
    2006-10
    Location
    CdA, ID
    Posts
    1,533
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Is there a way to have a "dummy" section tag??

    Works with other callouts too, not just sections.
    Michael "MP" Patrick
    "I only drink :coffee: until it's acceptable to drink or :whiskey: or :wine:"

  5. #5
    I could stop if I wanted to nextvkin's Avatar
    Join Date
    2007-07
    Posts
    377
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Is there a way to have a "dummy" section tag??

    Quote Originally Posted by tedg View Post
    So you hard-core REVIT users, please take it easy on me, it's a reasonable request .
    .
    Hey Ted,
    Many of us here are very accepting

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 2012-06-06, 11:54 AM
  2. Repeating Detail Problem - 12"x8"x16" Smooth Face CMU - Section
    By dom.noravong in forum Revit Architecture - Families
    Replies: 3
    Last Post: 2010-02-08, 02:26 AM
  3. Create a "static" section (detail view) from a "live" section
    By matt__w in forum Revit MEP - General
    Replies: 4
    Last Post: 2009-09-22, 04:18 AM
  4. ENTIDADES EN ALIGNMENT COMO "FIXED", "FLOTING" y "FREE"
    By cadia in forum Español - AutoCAD Civil 3D
    Replies: 1
    Last Post: 2009-02-01, 04:21 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 2006-06-13, 06:36 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •