Results 1 to 6 of 6

Thread: Create Company Logo

  1. #1
    Member
    Join Date
    2011-12
    Location
    South Dakota
    Posts
    14
    Login to Give a bone
    0

    Angry Create Company Logo

    I work for a small company (less than 50 total employees) and am looking to recreate our company logo in AutoCAD LT to use in my drawings and to be able to resize it with relative ease. The problem is I have a solid background with three letters set in a parallelogram. When I enter my text with the appropriate font I'm unable to make the background solid. I would like to make the letters clear, white, see thru, or however you'd like to say it and have a solid color around them. Is there a way I can do this without trying to free hand them? I've researched some other forums and have found commands to explode text to polylines but that doesn’t seem to work on LT version? Please Help!!!
    Attached Files Attached Files
    Last edited by blitschmichael388008; 2011-12-14 at 10:50 PM. Reason: Attatchment

  2. #2
    Certified AUGI Addict jaberwok's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    0,0,0 The Origin
    Posts
    8,569
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Create Company Logo

    Hi, welcome to AUGI.
    Create the characters (and the parallelogram if you like) and post the file here. I, or someone else, will explode the text for you.
    John B

    "You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep-seated need to believe." - Carl Sagan

  3. #3
    Member
    Join Date
    2011-12
    Location
    South Dakota
    Posts
    14
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Create Company Logo

    I've attached the file to the origional post. Not sure if that is what I'm supposed to do or not but let me know if it works. Thanks for your help.

  4. #4
    Certified AUGI Addict jaberwok's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    0,0,0 The Origin
    Posts
    8,569
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Create Company Logo

    Sorry, you need to use an outline font not a single-stroke font so that the characters have enough width to be seen against the background when printed.
    John B

    "You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep-seated need to believe." - Carl Sagan

  5. #5
    All AUGI, all the time clshade's Avatar
    Join Date
    2009-01
    Location
    B5
    Posts
    544
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Create Company Logo

    Not sure if it will work but find a TTF font that will meet you needs and come back as an outline into the drawing.
    WMFOUT the Text and then WMFIN.
    You should have an outlined Text then.
    Attached Images Attached Images
    Charles Shade AutoCAD LT 2014, Dynamic Blocks
    www.cshadedesign.com

  6. #6
    100 Club heinsite's Avatar
    Join Date
    2005-11
    Location
    Kona, Hawaii
    Posts
    138
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Create Company Logo

    Let me see if I can describe what I did here and make it make sense. Is the attached file what you're after (look at a plot preview of the 8 1/2x11 ARS layout tab)?

    Here's what is different from your original:

    I started by copying and pasting the outline of your parallelogram and then filled it with a solid hatch. Same layers as yours.

    Then I used the Title Text layer and placed single line text using your Logo 2 style. But I overrode the color by using Color 254. You'll see why in a second. I placed the text using Justify middle center and used M2P between the lower left and upper right corners. So far so good.

    The trick to getting it "see thru" is in the plot style table for monochrome (but you could do this in any style). I changed the screening value for Color 254 to 0%. Now if you look at the actual plot you'll see it assume a white background. There's no magic to 254... if you need this color for something else pick another color... but be sure it's one you're not using for anything else. Setting the screen to 0% is going to make it invisible in print.

    Let me know if I'm on the right track and this is what you're after.

    Dave.
    Attached Files Attached Files

Similar Threads

  1. Company logo family
    By Liamnacuac in forum Revit MEP - Families
    Replies: 3
    Last Post: 2010-02-03, 07:58 PM
  2. 3ds Max - Company Logo
    By stusic in forum DV - Gallery
    Replies: 22
    Last Post: 2008-02-01, 08:02 PM
  3. Company logo in title block
    By mitch_hawley in forum Inventor - General
    Replies: 7
    Last Post: 2007-04-08, 02:54 PM
  4. 3ds Max - Company logo in wmv format
    By Spectrefish in forum DV - Gallery
    Replies: 4
    Last Post: 2005-12-10, 04:39 AM
  5. Company Logo
    By troy_criswell in forum MDT - General
    Replies: 3
    Last Post: 2004-08-22, 06:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •