Results 1 to 6 of 6

Thread: Changing attributes color bylayer...?

  1. #1
    Member
    Join Date
    2007-10
    Posts
    44
    Login to Give a bone
    0

    Default Changing attributes color bylayer...?

    Hi Folks,
    How can I change attributes color to bylayer on a global method, I have a punch of panel schedules the the color is set and I need to change color bylayer. Normal I have to pick each attribute to make the change but each panel has 20 attributes x 20 panel schedule means alot of time.
    Is there a global command to do all at once...?

    I use Autocad 2011 LT.

    Thanks in advance

  2. #2
    Member
    Join Date
    2007-10
    Posts
    44
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Changing attributes color bylayer...?

    Found a solution:

    Used REFEDIT then ATTSYNC.

    Using these two commands changed the attributes color to bylayer globally.

  3. #3
    All AUGI, all the time clshade's Avatar
    Join Date
    2009-01
    Location
    B5
    Posts
    544
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Changing attributes color bylayer...?

    Thanks for the tip and follow up
    Charles Shade AutoCAD LT 2014, Dynamic Blocks
    www.cshadedesign.com

  4. #4
    I could stop if I wanted to pendean's Avatar
    Join Date
    2001-12
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    228
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Changing attributes color bylayer...?

    BATTMAN command then ATTSYNC also works (and better IMHO).
    --
    Dean Saadallah
    AutoCAD and LT User
    BLOG|TW|FB|PIN
    --

  5. #5
    Member
    Join Date
    2012-05
    Posts
    2
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Changing attributes color bylayer...?

    So I've gone into the block I have and went to properties - color - bylayer... it is staying black (layer is on color 240). I go back into the block and try to do color "240" - its still black. In the main file I do "battman" and try to change the color to 240... no change!! What is going on? This works fine when its text but when its an editable attribute/label it isn't working for me.



    Quote Originally Posted by aport View Post
    Hi Folks,
    How can I change attributes color to bylayer on a global method, I have a punch of panel schedules the the color is set and I need to change color bylayer. Normal I have to pick each attribute to make the change but each panel has 20 attributes x 20 panel schedule means alot of time.
    Is there a global command to do all at once...?

    I use Autocad 2011 LT.

    Thanks in advance

  6. #6
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,659
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Changing attributes color bylayer...?

    Editing a block doesn't affect existing attributes. This is by design. Try running BATTMAN command.
    C:> ED WORKING....

Similar Threads

  1. Change Attributes to color ByLayer
    By rmk in forum AutoCAD General
    Replies: 7
    Last Post: 2008-01-22, 12:24 AM
  2. How to change block w/ attributes bylayer
    By aport in forum AutoCAD General
    Replies: 6
    Last Post: 2008-01-16, 04:59 AM
  3. Replies: 10
    Last Post: 2007-05-06, 08:18 AM
  4. Changing all to Bylayer
    By Patriiick in forum AutoCAD Tips & Tricks
    Replies: 7
    Last Post: 2005-12-10, 03:07 PM
  5. Changing block entities' color to bylayer
    By sifuentes in forum AutoCAD General
    Replies: 20
    Last Post: 2004-11-12, 04:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •