Results 1 to 4 of 4

Thread: Revit 2013 not working after installing Visual Studio 2012!?

  1. #1
    All AUGI, all the time clog boy's Avatar
    Join Date
    2006-12
    Location
    Probably near a PC.
    Posts
    838
    Login to Give a bone
    0

    Default Revit 2013 not working after installing Visual Studio 2012!?

    Hi,
    Not sure if anyone had this before (Google turned up nothing) but this weekend I decided to pick up programming, bought a beginner training book for Visual Basic and installed Visual Studio 2012. But for no apparent reason Revit Architecture 2013 simply refuses to start up (it freezes directly after launch) though Revit 2012 seems to work fine. I'm forced to remove Revit and apply the deployment again which is running now.
    Does anyone know what causes this behavior? Are the programs mutually exclusive? Can I get them to work alongside oneanother?

    This is a very frustrating issue and I will try and get everything to function properly, will update the post when I succeed or run into a new problem. Help would be appreciated.

    Sincere regards, Bram
    LinkedIn

    "Too many variables!" - Mordin

  2. #2
    All AUGI, all the time clog boy's Avatar
    Join Date
    2006-12
    Location
    Probably near a PC.
    Posts
    838
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Revit 2013 not working after installing Visual Studio 2012!?

    I fixed it. Did a clean uninstall of VS2012, Revit 2013 and .net 4.5, then installed Revit 2013 and installed VS 2010 for Visual Studio. Everything works fine now. If it isnt known then this should be a warning. Visual Studio 2012 conflicts with Revit 2013 and the ribbon toolbars in 2013 and 2012 (ribbon doesnt update to appropriate context). So if you consider upgrading to VS2012 then at least test it thoroughly and ask yourself if you really need to.
    LinkedIn

    "Too many variables!" - Mordin

  3. #3
    Active Member Prodev75's Avatar
    Join Date
    2003-09
    Location
    Indianapolis, Indiana
    Posts
    97
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Revit 2013 not working after installing Visual Studio 2012!?

    About to upgrade to VS 2012….Thanks for the heads up.
    Lamont

  4. #4
    Active Member
    Join Date
    2011-11
    Location
    Saint-Omer, Pas-de-Calais, France
    Posts
    58
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Revit 2013 not working after installing Visual Studio 2012!?

    Problem between Revit 2013 and .NET 4.5 has been fixed in UR2: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...linkID=9273944
    Manager and software developer
    WIIP
    http://wiip.fr

Similar Threads

  1. Visual Studio 2013 (Express)
    By peter in forum Bridging the Gap: LISP -> .NET -> LISP
    Replies: 6
    Last Post: 2014-01-14, 05:40 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 2013-11-23, 01:58 AM
  3. Visual Studio 2013 Preview Error
    By jluker in forum Dot Net API
    Replies: 1
    Last Post: 2013-09-26, 08:19 PM
  4. visual lisp editor should be like visual studio
    By Wish List System in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 1
    Last Post: 2011-11-17, 05:33 PM
  5. Visual Studio Edit and Continue Revit 2010
    By jamie.159739 in forum Dot Net API
    Replies: 1
    Last Post: 2009-04-24, 04:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •