Results 1 to 9 of 9

Thread: problem with dormer opening

  1. #1
    Administrateur gravelin's Avatar
    Join Date
    2004-06
    Location
    Besançon - France
    Posts
    3,835
    Login to Give a bone
    0

    Default problem with dormer opening

    Bonjour,

    Je n'arrive pas à créer une ouverture sur une lucarne qui a un toit créé par extrusion. y a-t-il une limitation ?

    I can't create an opening on dormer which has a roof created by extrusion. is there a limitation?
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files
    Yves GRAVELIN
    Revitez !

    " Comtois, rends-toi ! Nenni ma foi ! " devise des francs-comtois
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Y a quéqu' chos' qui cloch' là-d'dans
    J'y retourn' immédiat'ment. "
    Boris Vian

  2. #2
    Super Moderator beegee's Avatar
    Join Date
    2003-05
    Location
    crusing 11 kms above Australia
    Posts
    5,153
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: problem with dormer opening

    Hi Yves,

    Select the extruded curved dormer roof and you will see an option on the options bar for " Cut Plan Profile ".

    Is that what you need ?
    Bruce Gow.

    Karel*CAD. Application Specialist..
    Architect.
    Revitalize. Blog

  3. #3
    Administrateur gravelin's Avatar
    Join Date
    2004-06
    Location
    Besançon - France
    Posts
    3,835
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: problem with dormer opening

    Quote Originally Posted by beegee
    Is that what you need ?
    Hi beegee

    No that's not.
    what y want to do is an opening in the roof tha is highlighted in the picture below.
    I want to do it using the opening feature with the dromer opening option.
    When I select and trim all reference Revit says it can't close the perimeter.
    I have try in plan view and in an elevation view (as said in help file)

    Non ce n'est pas ce que je cherche à faire.
    Je veux faire une ouverture dans le toit qui est en surbrillance dans l'image ci-dessous.
    Je voudrais utiliser la fonction d'ouverture en utilisant l'option lucarne
    quand je sélectionne les limites et que je les raccordent, Revit dit qu'il ne peut pas clore le périmétre.
    J'ai essayé en vue en plan et en élévation (comme indiqué dans l'aide)
    Attached Images Attached Images
    Yves GRAVELIN
    Revitez !

    " Comtois, rends-toi ! Nenni ma foi ! " devise des francs-comtois
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Y a quéqu' chos' qui cloch' là-d'dans
    J'y retourn' immédiat'ment. "
    Boris Vian

  4. #4
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2003-07
    Posts
    435
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: problem with dormer opening

    Hi All,

    Yves, tu peux essayer d'agrandir tes murs afin qu'il y ait une instersection entre ceux ci et le toit extrudé, ça doit marcher.


    Yves, try to enlarge your wall so that they intersect with the extruded roof and it should works.
    Attached Images Attached Images

  5. #5
    Administrateur gravelin's Avatar
    Join Date
    2004-06
    Location
    Besançon - France
    Posts
    3,835
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: problem with dormer opening

    salut philippe

    J'ai essayé, et j'obtiens toujours le même message.
    est-ce que que tu as bien utilisé l'option "dormer opening" ?

    I try, the result is the same error message.
    Are you sure you used the "dormer opening" option ?
    Attached Images Attached Images
    Yves GRAVELIN
    Revitez !

    " Comtois, rends-toi ! Nenni ma foi ! " devise des francs-comtois
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Y a quéqu' chos' qui cloch' là-d'dans
    J'y retourn' immédiat'ment. "
    Boris Vian

  6. #6
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2003-07
    Posts
    435
    Login to Give a bone
    0

    Smile Re: problem with dormer opening

    Yes, I've used a dormer opening, but you're right I've missed something in my previous post:
    - add a reference plane aligned with the front of the extruded roof.
    - select this roof and click "Change Plane" in option bar.
    - select choose a plane and click the ref plane that you just added.
    - may be you need to adjust your roof.
    Now you can create a dormer opening

    Oui j'ai bien utilisé une ouverture de lucarne, mais j'ai oublié quelques petites choses dans mon précédent post:
    - ajoute un plan de référence aligné avec la face avant du toit extrudé.
    - selectionne le toit et clic sur "Modifier le plan" dans la barre Options
    - selectionne choisir un plan et clic sur le plan de ref que tu viens d'ajouter.
    - tu devras sans doutes ajuster la profondeur de ton toit
    Maintenant ca devrait rouler !

    Bye

  7. #7
    Administrateur gravelin's Avatar
    Join Date
    2004-06
    Location
    Besançon - France
    Posts
    3,835
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: problem with dormer opening

    Quote Originally Posted by philippe.drouant
    - add a reference plane aligned with the front of the extruded roof.
    - ajoute un plan de référence aligné avec la face avant du toit extrudé.
    Ok cela fonctionne.
    Il semble que l'ouverture est en echec si le plan de construction du toit par extrusion chevauche l'objet qui doit délimiter l'ouverture (dans mon cas la face avant du mur).
    Le fichier Revit lié au premier message est dans cette situation.
    Cela ressemble à un bug Non ?

    Ok it works
    It seems that the opening failed if the construction plane of the extruded roof underlay with the composant selected to define the opening perimeter (in my case the wall face).
    The Revit file linked with the first post is in this situation.
    Seems like a bug ?
    Last edited by gravelin; 2005-02-07 at 02:31 PM. Reason: orthographe
    Yves GRAVELIN
    Revitez !

    " Comtois, rends-toi ! Nenni ma foi ! " devise des francs-comtois
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Y a quéqu' chos' qui cloch' là-d'dans
    J'y retourn' immédiat'ment. "
    Boris Vian

  8. #8
    I could stop if I wanted to Kroke's Avatar
    Join Date
    2003-04
    Location
    Redmond, OR
    Posts
    446
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: problem with dormer opening

    Yes, I think so, either that or the tool is limited to what it can do, or I'm not understanding how it works properly as I've also had problems with this. See this thread, where you tried to help me once before.

    http://forums.augi.com/showthread.php?t=13677

  9. #9
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2004-05
    Posts
    203
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: problem with dormer opening

    I looked at the posted model and this is internal limitation of current tool which will be investigated as soon as possible. Sorry for trouble.
    Lev Lipkin,
    Autodesk Revit Developer

Similar Threads

  1. I wish you could sketch a dormer opening
    By IanR in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2010-09-05, 10:21 PM
  2. infilling a dormer opening
    By Art Vandelay in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2008-12-19, 04:47 PM
  3. Dormer Opening Tool
    By The Monk in forum Revit Architecture - General
    Replies: 2
    Last Post: 2008-08-05, 08:54 PM
  4. still having a problem.....dormer opening
    By ntnik in forum Revit Architecture - General
    Replies: 2
    Last Post: 2007-09-12, 09:22 PM
  5. Dormer opening in joined roofs
    By M.Poole in forum Revit Architecture - General
    Replies: 3
    Last Post: 2006-08-30, 03:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •