See the top rated post in this thread. Click here

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

  1. #1
    Member
    Join Date
    2009-09
    Posts
    30
    Login to Give a bone
    0

    Default Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    Is there a way to add custom fields to the Rename and Renumber Dialog box in the Sheet Set Manager? I have generated custom fields for a Sheet Count system, so that I can enter in the Total Number of Sheets in a Set in the Sheet Set Properties and also enter in the Particular Sheet Count for each Sheet in that Set. My only problem is that I would like to quickly update the Sheet Count of each Sheet by using the Rename and Renumber Dialog box. This would be similar to the way you might Rename Sheet "A-1" to "A-2" without having to open each file. Hope I am being clear enough. Any suggestions? See the attached images for reference.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Administrator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    5,568
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    AFAIK, this is not possible with the OOTB SSM dialog(s).
    "How we think determines what we do, and what we do determines what we get."

    Sincpac C3D ~ Autodesk Exchange Apps

    Computer Specs:
    Dell Precision 3630, Core i9-9900K 5.0GHz, 128GB RAM, Samsung 970 Pro M.2, 8GB NVIDIA Quadro P4000

  3. #3
    Member
    Join Date
    2009-09
    Posts
    30
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    Well that sucks. Thanks for the input though!

  4. #4
    Administrator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    5,568
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    It is unfortunate... To the best of my knowledge, SSM hasn't been enhanced since before I started using AutoCAD products. There are several features I, and others would like to see added to SSM. *kicks dirt*

    Cheers
    "How we think determines what we do, and what we do determines what we get."

    Sincpac C3D ~ Autodesk Exchange Apps

    Computer Specs:
    Dell Precision 3630, Core i9-9900K 5.0GHz, 128GB RAM, Samsung 970 Pro M.2, 8GB NVIDIA Quadro P4000

  5. #5
    Administrator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    5,568
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    It is unfortunate... To the best of my knowledge, SSM hasn't been enhanced since before I started using AutoCAD products. There are several features I, and others would like to see added to SSM. *kicks dirt*

    Cheers
    "How we think determines what we do, and what we do determines what we get."

    Sincpac C3D ~ Autodesk Exchange Apps

    Computer Specs:
    Dell Precision 3630, Core i9-9900K 5.0GHz, 128GB RAM, Samsung 970 Pro M.2, 8GB NVIDIA Quadro P4000

  6. #6
    Certifiable AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    4,882
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    But, while autodesk has dropped the ball w/ improving SSM's utility beyond the 'conceptual release' stage, JTBWorld.com offers a SSM Properties Editor that fills a lot of those gaps.

    http://jtbworld.com/SSMPropEditor.htm
    Real pirates wear silk suits & ties, and write EULAs
    The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government, is big business.

    Toward a Sustainable Water Future: Visions for 2050 http://ascelibrary.org/doi/book/10.1061/9780784412077

  7. #7
    Administrator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    5,568
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    Jimmy is deservedly a prominent member of the customization community so-to-speak; I've been fortunate to learn a great deal from his offerings.

    Cheers
    "How we think determines what we do, and what we do determines what we get."

    Sincpac C3D ~ Autodesk Exchange Apps

    Computer Specs:
    Dell Precision 3630, Core i9-9900K 5.0GHz, 128GB RAM, Samsung 970 Pro M.2, 8GB NVIDIA Quadro P4000

  8. #8
    I could stop if I wanted to chillme1's Avatar
    Join Date
    2006-05
    Location
    TN
    Posts
    292
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    I am curious to know from users of the powerful JTBWorld SSM add-on:
    Does this SSM add-have the ability to accomplish what the poster is requesting?

    I am considering purchasing this add-on in the future.

  9. #9
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,800
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    Quote Originally Posted by chillme1 View Post
    I am curious to know from users of the powerful JTBWorld SSM add-on:
    Does this SSM add-have the ability to accomplish what the poster is requesting?
    I think so.
    JTB offers a free trial so you can try it yourself.
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  10. #10
    Administrator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    5,568
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Adding Custom Fields to Rename & Renumber Sheet Set Dialog Box

    Quote Originally Posted by chillme1 View Post
    I am curious to know from users of the powerful JTBWorld SSM add-on:
    Does this SSM add-have the ability to accomplish what the poster is requesting?
    The OP is requesting editable, custom property TextBox-es be implemented within the SSM's native Rename & Renumber dialog, which isn't possible... Given that even Jimmy's innovative utility is dependent on the API features exposed to either VBA, or .NET which is most likely what language is being used... That's why you see an entirely different application interface, dialog(s), etc.

    That said, it (Jimmy's utility) looks to be quite useful, and I'd definitely support the recommendation to give the free trial a go... I know Jimmy occasionally passes through the AUGI forums, and would also be interested in any feedback you might have.

    Here's a direct link to Jimmy's trial app at Autodesk Exchange.

    Cheers
    "How we think determines what we do, and what we do determines what we get."

    Sincpac C3D ~ Autodesk Exchange Apps

    Computer Specs:
    Dell Precision 3630, Core i9-9900K 5.0GHz, 128GB RAM, Samsung 970 Pro M.2, 8GB NVIDIA Quadro P4000

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Renumber/Rename/reorder Grids
    By priitl22047477 in forum Revit Structure - General
    Replies: 5
    Last Post: 2010-01-17, 07:49 PM
  2. Combine Sheet Properties and Rename and Renumber Windows
    By autocad.wishlist1734 in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2008-06-02, 03:35 PM
  3. New Rename & Renumber Feature Greyed Out
    By andrew_carpenter in forum ACA General
    Replies: 0
    Last Post: 2005-08-01, 04:30 PM
  4. FIELDS ( current sheet custom )
    By pangell in forum AutoCAD Fields
    Replies: 2
    Last Post: 2005-06-07, 04:54 PM
  5. new sheet set with existing drawings custom fields
    By jkipfer in forum AutoCAD Sheet Set Manager
    Replies: 1
    Last Post: 2005-02-22, 04:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •