Results 1 to 6 of 6

Thread: Annotative Block - "Selective" Scale

  1. #1
    Member
    Join Date
    2013-10
    Posts
    28
    Login to Give a bone
    0

    Question Annotative Block - "Selective" Scale

    Is it possible to create Annotative Block with entities that do not react on change of Annotation Scale ?
    It would be great to have separete Annotative_Scale_Control for each entity inside Annotative Block, so chosen ones do correspond to change of Annotation Scale, the rest do not.

    The same question from different point of view: why limiting Annotative Property to Text, Table, Dimension, Hatch, Leader, Block and Attribute ?
    Why not lines, polylines, circles, arcs... ?

    Am I asking for too much ?
    Last edited by sbruvo; 2014-07-03 at 01:08 PM.

  2. #2
    Certifiable AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    4,753
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Annotative Block - "Selective" Scale

    An annotative line, arc, or circle makes little sense to me. Why on earth would I want a line to change it's length because I changed the zoom level? And which end of the line would change?

    As to the first part -- I would expect that the level of nested complexity that would entail would leave them pretty unusable. do you have an example of where you want a symbol to change size based on zoom level, but other portions of the symbol do not? I just can't visualize where that would be useful. Not saying it would be useless, just that I can't see it based on your post.
    Real pirates wear silk suits & ties, and write EULAs
    The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government, is big business.

    Toward a Sustainable Water Future: Visions for 2050 http://ascelibrary.org/doi/book/10.1061/9780784412077

  3. #3
    Member
    Join Date
    2013-10
    Posts
    28
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Annotative Block - "Selective" Scale

    I'm glad to find out there is at least one reply to my post, thank you.
    Let me try to explain what I would like to accomplish:
    I attached very simplified illustration/interpretation of some hypothetical dynamic block which could have one or two Linear Parameters with Stretch Actions - and that's it from Dynamic part of the story.
    csv1_50.jpgcsv1_100.jpg
    Block should include 2 attributes (it's easy to make them Annotative). But as you can see from my attachments, change of CANNOSCALEVALUE should trigger scaling of ATTRIBUTES and a little square around them, together with diagonal line between ATTRIBUTES.
    Of course, DBLCLICK on the block instance should invoke _eattedit, so use of nested block is out of the question.
    Could it be more simple ?
    My logic may be twisted, so is there a way to accomplish all these demands ?

    And, yes - one more thing, I managed to accomplish all this using Scale_Parameter inside Dynimc Block definition and VL reactor:
    (defun SB_SysVarCh ()
    (if (not SB_SysVarCh_Reactor)
    (setq SB_SysVarCh_Reactor (vlr-sysvar-reactor nil '((:vlr-sysVarChanged . SB_SysVarCh_Call))))
    )
    )

    but I really don't like messing with All_Editing_Time_Active Reactor, especially when it deals with SysVars, even when it only reads its value.
    Last edited by sbruvo; 2014-07-09 at 01:39 PM.

  4. #4
    Certifiable AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    4,753
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Annotative Block - "Selective" Scale

    at this point, i'd just use two blocks -- one annotative for the ATTRIBs, & one dynamic. I don't see any benefit to trying to mash them together.

    Annotative objects have two benefits -- they will resize themselves to maintain readability, and B) will ONLY be visible when the scale matches. Neither benefit applies to things that are drawn to real-world sizes.
    Real pirates wear silk suits & ties, and write EULAs
    The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government, is big business.

    Toward a Sustainable Water Future: Visions for 2050 http://ascelibrary.org/doi/book/10.1061/9780784412077

  5. #5
    Member
    Join Date
    2013-10
    Posts
    28
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Annotative Block - "Selective" Scale

    But you would agree that it would be nice feature for Dynamic Scale Parameter/Action to be able (if you choose so) to react on CANNOSCALEVALUE change ?

  6. #6
    Member
    Join Date
    2015-10
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Annotative Block - "Selective" Scale

    Yes, I agree this would be useful. Particularily with Civil objects. Manholes etc. at large maping scales would be nice to have "symbolic" but as you change your scale to a more detailed level then the actual real-world structure size is used. similarily with pipes, single line to double line etc.

Similar Threads

  1. 2014: Annotative text "Paper defined" and "Model defined" height?
    By sandeep_koodal in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2014-10-29, 06:02 AM
  2. Dynamic Block keeps "moving" when Annotative scale is changed
    By e3do in forum Dynamic Blocks - Technical
    Replies: 6
    Last Post: 2011-10-18, 08:03 PM
  3. Using fields/diesel inside a block for "plot scale"
    By Kirkbride in forum AutoCAD Fields
    Replies: 6
    Last Post: 2007-03-05, 07:57 AM
  4. HOW switch COMMAND "BLOCK" THE "Scale Uniformly"
    By viz_ken1030 in forum AutoLISP
    Replies: 3
    Last Post: 2006-11-17, 12:41 PM
  5. Title block - scale "As Indicated"
    By Adam Mac in forum Revit Architecture - General
    Replies: 5
    Last Post: 2005-05-19, 11:59 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •