Results 1 to 4 of 4

Thread: -MAPINSERTPLE command for Dynamic Scale Bar

  1. #1
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2006-03
    Location
    San Cristobal, Guatemal
    Posts
    439
    Login to Give a bone
    0

    Default -MAPINSERTPLE command for Dynamic Scale Bar

    Pardon my ignorance, could someone assist with what to do next after -MAPINSERTPLE has been entered? The command line is asking for a block name, what and where do I find this block?

  2. #2
    Certified AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    5,070
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: -MAPINSERTPLE command for Dynamic Scale Bar

    The sample drawings in C:\Program Files\Autodesk\Autodesk AutoCAD Civil 3D 2014\Sample\Symbols\; "Map - Scale Bars.dwg" and "Map - North Arrows.dwg" are apparently hardwired into the ribbon interface for that command. I simply copied and modified one of the existing dynamic blocks in there to look like my company standard north arrow, and it works.

    I haven't bothered playing with bar scales -- the corporate standard is a dynamic block already, and I don't see a need to tweark it.

  3. #3
    Certifiable AUGI Addict
    Join Date
    2001-03
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    3,684
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: -MAPINSERTPLE command for Dynamic Scale Bar

    Quote Originally Posted by Darren Allen View Post
    Pardon my ignorance, could someone assist with what to do next after -MAPINSERTPLE has been entered? The command line is asking for a block name, what and where do I find this block?
    See https://www.theswamp.org/index.php?t...0904#msg610904
    https://forums.autodesk.com/t5/civil...9970125#M19256
    and http://www.theswamp.org/index.php?topic=48049.0;all.

  4. #4
    Certifiable AUGI Addict
    Join Date
    2001-03
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    3,684
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: -MAPINSERTPLE command for Dynamic Scale Bar

    I've added drop-downs for custom North Arrows I created described at this link: https://beauford.altervista.org/Dynamic_Blocks.html
    The macro example
    Code:
    ^C^C^P(progn(startapp "explorer" (strcat "/n,/e," (vl-string-subst (strcat "Map" (chr 92) "Sample" (chr 92) "Symbols") "express" (vl-filename-directory (findfile "acetauto.lsp")))))(princ));
    should open the folder the read only Blocks.dwg is in.

    I recreated all the blocks to use Mtext with use drawing background color set to Fill color so it's readable over aerials using Standard as the Text Style overriding the fonts in the editor so they display correctly without adding extra Text Styles when they're inserted. You can download it from https://www.theswamp.org/index.php?t...0904#msg610904

Similar Threads

  1. Field for Dynamic Viewport Scale
    By BThiele in forum AutoCAD Fields
    Replies: 3
    Last Post: 2014-02-04, 02:14 PM
  2. USE MOVE,COPY,ROTATE,SCALE COMMAND IN ONE COMMAND
    By cadsoft in forum AutoCAD Tips & Tricks
    Replies: 2
    Last Post: 2011-03-14, 02:47 PM
  3. Dynamic Block Linetype Scale
    By scoutmaster in forum Dynamic Blocks - Technical
    Replies: 3
    Last Post: 2008-12-22, 09:00 PM
  4. Help to Get X scale Value of a Dynamic Block
    By CADdancer in forum AutoLISP
    Replies: 3
    Last Post: 2008-03-17, 03:31 PM
  5. Hatch with dynamic scale
    By autocad.wishlist1734 in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2006-01-30, 10:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •