Results 1 to 4 of 4

Thread: ISOLATEOBJECTS to include the option to Lock, Freeze & VP Freeze

  1. #1
    Wish List Administration
    Join Date
    2011-08
    Posts
    4,581

    Default ISOLATEOBJECTS to include the option to Lock, Freeze & VP Freeze

    Summary: I want to be able to control the ISOLATEOBJECTS command behavior in the same way the similar Layer command does.

    Description: When I run the ISOLATEOBJECTS command, it only makes remaining objects invisible, but they can be still moved, deleted,...etc if off-screen selection methods were used like: All, Previous, Last, Select Similar, Quick Select, & Object Selection Filters.

    So I want the option to Lock or freeze these objects in the entire drawing or just the active Viewport.

    Product and Feature: AutoCAD - Other

    Submitted By: Tawfik Shehata on 10/27/2014


  2. #2
    Administrator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    5,713

    Default Re: ISOLATEOBJECTS to include the option to Lock, Freeze & VP Freeze

    Quote Originally Posted by Wish List System View Post
    Summary: I want to be able to control the ISOLATEOBJECTS command behavior in the same way the similar Layer command does.

    Description: When I run the ISOLATEOBJECTS command, it only makes remaining objects invisible, but they can be still moved, deleted,...etc if off-screen selection methods were used like: All, Previous, Last, Select Similar, Quick Select, & Object Selection Filters.

    So I want the option to Lock or freeze these objects in the entire drawing or just the active Viewport.

    Product and Feature: AutoCAD - Other

    Submitted By: Tawfik Shehata on 10/27/2014
    [Edit] - When you isolate one of multiple Objects on a Layer, that Layer is still unlocked (meaning all other entities on said Layer can be modified).

    Why not instead use the LAYISO Command, as it also allows for Lock & Fade?

    Example:

    Code:
    (command "._layiso" "_s" "_l" "")
    "How we think determines what we do, and what we do determines what we get."

    Sincpac C3D ~ Autodesk Exchange Apps

    Computer Specs:
    Dell Precision 3660, Core i9-12900K 5.2GHz, 64GB DDR5 RAM, PCIe 4.0 M.2 SSD (RAID 0), 16GB NVIDIA RTX A4000

  3. #3
    Member
    Join Date
    2015-11
    Posts
    11

    Default Re: ISOLATEOBJECTS to include the option to Lock, Freeze & VP Freeze

    For the very same reason the option to hide and isolate by object has been introduced while doing this by layer was already available. It's for when you need to exclusively work with only some of a layer(s) contents.

  4. #4
    Administrator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    5,713

    Default Re: ISOLATEOBJECTS to include the option to Lock, Freeze & VP Freeze

    I we'll understand the issue; what I'm saying is there's no easy way to achieve what you're after.

    What Autodesk will need to do is implement a DocumentLockModeChanged event handler that filters for the ISOLATEOBJECTS Command, in which case an ObjectModified event handler is registered that will track each Object who's Visible Property is being set to false, store the ObjectId to (static?) Field. This will allow the necessary infrastructure to 'undo' changes made to those invisible Objects, but still will not preclude them from being modified in the first place.

    Knowing this issue exists, you're far better served to simply avoid the specific tasks you've identified here... If you know an a Object is part of your 'last' then don't use last as a command option... The whole point of setting Visible Property to false (isolating those set to true), is that they're not selectable. LISP selection sets, last command modifiers, and the like don't preclude Visible == false (unless you add the necessary custom code to do that), only locked layers.

    Cheers
    "How we think determines what we do, and what we do determines what we get."

    Sincpac C3D ~ Autodesk Exchange Apps

    Computer Specs:
    Dell Precision 3660, Core i9-12900K 5.2GHz, 64GB DDR5 RAM, PCIe 4.0 M.2 SSD (RAID 0), 16GB NVIDIA RTX A4000

Similar Threads

  1. HIDEOBJECTS to include the option to Freeze & VP Freeze
    By Wish List System in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 2
    Last Post: 2014-10-28, 02:20 PM
  2. 2015: Viewport freeze
    By rmk in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 2014-04-17, 06:37 PM
  3. Freeze Layer
    By Dave Lewis in forum Revit Architecture - General
    Replies: 3
    Last Post: 2011-02-15, 01:53 PM
  4. Files already open freeze and lock read only intermittently
    By brenda.longman in forum AutoCAD General
    Replies: 12
    Last Post: 2008-12-23, 04:19 PM
  5. I Freeze Layers on the Sheet but wont Save what I Freeze
    By jrosario in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2008-02-15, 11:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •