See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 5 of 5

Thread: divided path "mass" with In-Place mass

  1. #1
    Active Member
    Join Date
    2013-07
    Location
    Cleveland, OH
    Posts
    55
    Login to Give a bone
    0

    Question divided path "mass" with In-Place mass

    Has anyone used the In-Place Mass within a project to place a divided path "mass"? I am trying to place some brackets along a curving path with a maximum distance between points. I have a round HSS tube modeled and go into a 3D view with only the analytical model shown. I then go to the Site and Massing tab pick the "In Place Mass" tool and then use the "pick lines" option under tools to select the analytical line, finish the "mass" with Revit complaining there is no mass and cannot compute areas or floors, go and reselect the "mass" to use the divide path option and then pick the divided path options that I want.

    Anyone else use a similar workflow?

    I was also going to try and use an adaptive component family but this above workflow seems to work. I would think Dynamo could do the same but my Dynamo skills are very week.

    Any insights are welcome.

  2. #2
    AUGI Addict
    Join Date
    2015-12
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    1,049
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: divided path "mass" with In-Place mass

    But, did that work? What is the final goal? Can you attach an image?
    You don't say in your message if that workflow worked or not, only if anyone else has used the same workflow.

  3. #3
    Active Member
    Join Date
    2013-07
    Location
    Cleveland, OH
    Posts
    55
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: divided path "mass" with In-Place mass

    Well, I think it worked. I am unsure if anyone else has used this workflow, which is sort of why I am asking the question.

    The goal is to be able to place a bracket along a divided path with that path being defined by a curving HSS tube member.

    Here is a screencapture of the divided path "mass" - sorry I don't have the bracket family at home but can post it Monday when I get back to work.curve.jpg

    So far two other Revit experts I know have said they did not know that one could place just a reference line and then have it divided within a Project. Searching Google has not given me much, so here I post.

  4. #4
    Active Member
    Join Date
    2013-07
    Location
    Cleveland, OH
    Posts
    55
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: divided path "mass" with In-Place mass

    Quote Originally Posted by Alfredo Medina View Post
    But, did that work? What is the final goal? Can you attach an image?
    You don't say in your message if that workflow worked or not, only if anyone else has used the same workflow.
    here is a better screenshot of what I am trying to do: walkway.jpg

    Is this some totally undocumented workflow that I have come across?

  5. #5
    AUGI Addict
    Join Date
    2015-12
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    1,049
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: divided path "mass" with In-Place mass

    Well, it seems that all you need to know is if you have discovered something, but in reality there is no issues in the solution; you got what you wanted to do, correct?
    Well, I don't know if this is documented or not. I saw something in Autodesk University about using the analytical lines of walls, with a curved top profile, combined with the "pick lines" tool to create some new curved beams. Not exactly the same, but similar. So, it is very difficult to know if a solution has been used before or not.

Similar Threads

  1. 2013: Mass Floor Parameters and Scheduling - "Slab" Field?
    By T Nguyen in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2013-08-16, 03:01 AM
  2. 2012: (Help) delete some in-place mass divided surface triangular curtain panel?
    By blackmamba9148 in forum Revit Architecture - General
    Replies: 0
    Last Post: 2013-05-13, 09:52 PM
  3. 2012: (Help) delete some in-place mass divided surface triangular curtain panel?
    By blackmamba9148 in forum Revit - Student Support
    Replies: 0
    Last Post: 2013-05-09, 08:37 AM
  4. 2013: Imported FIle :" Mass contains only mesh geometries"
    By fabian.posadas in forum Revit Architecture - General
    Replies: 2
    Last Post: 2013-01-25, 01:59 PM
  5. "Center of mass" generell ausblenden? (IV2008)
    By tempranillo in forum Deutsch - Inventor
    Replies: 1
    Last Post: 2008-05-06, 02:47 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •