See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 8 of 8

Thread: New ASUS PB287Q monitor causing AutoCAD to shrink

  1. #1
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2016-03
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    0

    Default New ASUS PB287Q monitor causing AutoCAD to shrink

    I am new to this forum but need to fix/adjust autoCAD 2014 screen since I purchased a new monitor. I have started a new project and my old monitor died and I replaced it with an ASUS PB287Q LCD monitor. Everything viewed now is super small on this 28" monitor. I went into the options tab and selected display and checked "use large buttons for toolbars" and that helped but not for my tray sizes, which are still small. My monitor resolution is 3840x2160 (recommended). My computer's processor speed is 3.4 GHz and I have a NVIDIA Quadro K2000 adaptor. What to do?

  2. #2
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,803
    Login to Give a bone
    2

    Default Re: New ASUS PB287Q monitor causing AutoCAD to shrink

    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  3. #3
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2006-05
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: New ASUS PB287Q monitor causing AutoCAD to shrink

    Monitor resolution is set too high.....sometimes "recommended resolution" isn't the right one for Autocad. Also experiment with text size on the same resolution page in Windows 10.

    My first post on Augi.......but I've been using Autocad since Version 2.4.......yeah, I'm that old. Sorry, tho, I STILL don't know everything.

  4. #4
    Certifiable AUGI Addict
    Join Date
    2001-03
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    3,585
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: New ASUS PB287Q monitor causing AutoCAD to shrink

    Quote Originally Posted by gstrad View Post
    Monitor resolution is set too high.....sometimes "recommended resolution" isn't the right one for Autocad. Also experiment with text size on the same resolution page in Windows 10.

    My first post on Augi.......but I've been using Autocad since Version 2.4.......yeah, I'm that old. Sorry, tho, I STILL don't know everything.
    Welcome to AUGI Forums!
    I started with r12, it's great to hear from a user who's been around almost from the first release.

  5. #5
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: New ASUS PB287Q monitor causing AutoCAD to shrink

    Thanks for sharing this useful information

  6. #6
    Certified AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    5,010
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: New ASUS PB287Q monitor causing AutoCAD to shrink

    v2.1 here, circa 1985, IIRC 'variables and expressions' was the hot new feature then.

    Actually I'm considering that same monitor for home to upgrade my ASUS 24", and am curious how that might work with running AutoCAD products on a company desktop via Remote Desktop. Any insight on that situation?

    I ended up getting the ASUS PA278QV Pro Art monitor , 2560 x 1440, and that works pretty well for Acad/Map . $333 with two day shipping from B&H Photo. My other Asus monitor was a Pro Art model also, so now running with a 27, a 24, and a 19 at home
    Last edited by cadtag; 2020-09-03 at 01:23 PM.

  7. #7
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: New ASUS PB287Q monitor causing AutoCAD to shrink

    You might have to play around with screen resolution a bit to see which feels best when you use autocad.

  8. #8
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2020-12
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: New ASUS PB287Q monitor causing AutoCAD to shrink

    ho sentito che ACER ha una simile

Similar Threads

  1. Network causing AutoCAD performance issues?
    By zride91 in forum Networks
    Replies: 20
    Last Post: 2013-04-22, 10:21 PM
  2. Looking at a ASUS R500VM-MS71
    By afwelch87527758 in forum Revit - Hardware & Operating Systems
    Replies: 0
    Last Post: 2012-06-21, 03:15 PM
  3. [Clevo X7200] or [Asus G74SX] for 3Ds MAX ?? help..
    By wheels2freedom993342 in forum 3ds Max - General
    Replies: 0
    Last Post: 2012-01-04, 10:17 AM
  4. Revit on an Asus tablet
    By ron.sanpedro in forum Revit - Hardware & Operating Systems
    Replies: 0
    Last Post: 2007-01-12, 06:48 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 2006-08-22, 01:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •