Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: I want my exported dwg look the same as in revit

  1. #1
    Login to Give a bone
    0

    Exclamation I want my exported dwg look the same as in revit

    Hello everyone!
    I really need your help. I want my exported dwg look the same as in revit. When I export dwg from Revit, it gives me dwg file with funny colors. But I want it look the same as in revit. Maybe screenshots will help to explain the problem.
    I dont want to modify all layers in export window one by one. just I want the same look in Revit. revit.JPGautocad.JPG

    Please somebody help with this problem.
    Thanks in advance.

  2. #2
    Super Moderator CAtDiva's Avatar
    Join Date
    2015-10
    Location
    Where pedals spin to move wheels
    Posts
    441
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I want my exported dwg look the same as in revit

    A few questions:

    1) Out of curiosity, why is this important to you?
    2) Is the DWG you show exported from the Revit view you showed (or another view)?
    3) Are you wanting to print it the same or just see it the same on the screen?

    For printing, AutoCAD uses plot styles to turn the colors into different printed line colors and weights, so you could assign the desired lineweights to the colors of the exported DWG.

  3. #3
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I want my exported dwg look the same as in revit

    Quote Originally Posted by CAtDiva View Post
    A few questions:

    1) Out of curiosity, why is this important to you?
    2) Is the DWG you show exported from the Revit view you showed (or another view)?
    3) Are you wanting to print it the same or just see it the same on the screen?

    For printing, AutoCAD uses plot styles to turn the colors into different printed line colors and weights, so you could assign the desired lineweights to the colors of the exported DWG.
    1) I am going to create sheets in autocad with dwg files exported from revit. I applied view templates to all my plans as I want and I want to have the same look. We are gong to deliver this to the city and this dwg with funny colors are not good to submit.
    2) yes.
    3) I want them both. But printing is much important to me right now. Once I can get the same view in Autocad like I have in revit, the it will be printed as how it looks I guess.
    Any ideas on solution would be appreciated.

  4. #4
    AUGI Addict DaveP's Avatar
    Join Date
    2002-12
    Location
    St Paul, MN
    Posts
    1,569
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I want my exported dwg look the same as in revit

    Quote Originally Posted by murat-demircan744994 View Post
    I dont want to modify all layers in export window one by one.
    That's the way you do it.
    You modify the Export layers and create an export table.
    If you don't want to use the process Revit has provided, well, then....

  5. #5
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I want my exported dwg look the same as in revit

    I already manage floor/wall materials while I was drawing the plan, why would I have to spend time to make them look the same in drawing. It should has been the same in the first place. Maybe my english is not good enough to explain my wish here, but I still want to solve this issue.
    Thanks for the replies.

  6. #6
    AUGI Addict
    Join Date
    2009-03
    Location
    Somerville, MA
    Posts
    1,060
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I want my exported dwg look the same as in revit

    Your English is fine, but what you are asking for does not exist. You cannot export to DWG and get the view to look the same in Autocad as it does in Revit without modifying the export settings and having appropriate plot styles set up in Autocad.

    Why do you want to create sheets in Autocad when you can create sheets in Revit? Even if you have some things in Autocad, you could have sheets in Autocad and sheets in Revit. Once you print to PDF or paper, nobody will know where it came from.

    Do you have to submit the digital DWG files to the city?

  7. #7
    AUGI Addict MikeJarosz's Avatar
    Join Date
    2015-10
    Location
    New York NY
    Posts
    1,497
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I want my exported dwg look the same as in revit

    Why are you modeling in Revit but using Acad to print? Revit can plot drawings on its own without all the extra steps to export to Acad. One cardinal rule when working in multiple software platforms is that exports/translations from one software platform to another are seldom perfect. Something will either be lost completely or not function as expected in the target software, as you are experiencing with "funny colors". The time you are spending on trying to make Revit behave like Acad would be better spent on learning how to plot in native Revit.

  8. #8
    AUGI Addict DaveP's Avatar
    Join Date
    2002-12
    Location
    St Paul, MN
    Posts
    1,569
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I want my exported dwg look the same as in revit

    Perhaps I'm misunderstanding, but you are aware of the "Select Export Setup" dialog aren't you?
    That's on the Export DWG dialog
    Click on the small button with three dots and you can create a table mapping Revit Categories to your standard DWG Layers and colors.
    (I'd upload an image but I no longer have rights to do so on this site. Sorry)

  9. #9
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I want my exported dwg look the same as in revit

    Yes indeed. We must deliver dwg files. They may be okay with different colours in digital file, but in paper, they want to have the look in revit. However I didnt try to print from Revit. If I do, can I get the same view on paper? Or am I just pissing into the wind?

  10. #10
    AUGI Addict DaveP's Avatar
    Join Date
    2002-12
    Location
    St Paul, MN
    Posts
    1,569
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I want my exported dwg look the same as in revit

    If you are not willing to use the "Select Export Setup" tool that Revit provides to do exactly what you're asking for, then; Yes, you are pissing into the wind.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. 2014: Revit exported to CAD
    By madeel495827 in forum Revit - Platform
    Replies: 1
    Last Post: 2014-03-10, 08:47 PM
  2. problem with cad file exported from Revit
    By alex.129186 in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2007-03-08, 08:44 PM
  3. Cleaning up exported Revit model
    By Arnel Aguel in forum Revit - Rendering
    Replies: 17
    Last Post: 2006-10-01, 02:13 PM
  4. Rendered in and Exported right from Revit
    By JTF in forum Revit - Gallery
    Replies: 5
    Last Post: 2005-03-12, 02:17 PM
  5. Strange Models exported from Revit...why?
    By raphael.dunbar in forum Revit Architecture - General
    Replies: 11
    Last Post: 2004-12-21, 08:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •