See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 3 of 3

Thread: what text can be used to proceed past pop up dialogue box's when running a script

  1. #1
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2018-11
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    0

    Default what text can be used to proceed past pop up dialogue box's when running a script

    Hi all,

    slight problem when running scripts. I am experiencing auto cad 'pop up' dialogue boxes, which require to be 'accepted' or 'yes' or 'enter' or 'save' depending on the pop up.

    alt s, for save or alt y for yes work fine when using the keyboard.

    however, can anyone assist in how to include alt s or alt y into the script as a command line, which would be accepted, and will continue onto the next model for updating.

    im using acad 2015 combined with cadworx 2017 for info.

    lines tried but failed listed below

    (command ALT S)
    (command ALT+S)
    (command ALT+"S")

    and so on....but no joy.

    any assistance greatly appreciated.

    thanks.

  2. #2
    Certifiable AUGI Addict tedg's Avatar
    Join Date
    2005-06
    Location
    in the upper right corner
    Posts
    3,179
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: what text can be used to proceed past pop up dialogue box's when running a script

    Quote Originally Posted by aidan.duggan775808 View Post
    Hi all,

    slight problem when running scripts. I am experiencing auto cad 'pop up' dialogue boxes, which require to be 'accepted' or 'yes' or 'enter' or 'save' depending on the pop up.

    alt s, for save or alt y for yes work fine when using the keyboard.

    however, can anyone assist in how to include alt s or alt y into the script as a command line, which would be accepted, and will continue onto the next model for updating.

    im using acad 2015 combined with cadworx 2017 for info.

    lines tried but failed listed below

    (command ALT S)
    (command ALT+S)
    (command ALT+"S")

    and so on....but no joy.

    any assistance greatly appreciated.

    thanks.
    If you're running a script and you're trying to save an AutoCAD drawing, use the "qsave" command.

    Also look at other non-dialog command prompts.
    sometimes simply putting a hyphen in front of the command bypasses the dialog.

    Also, in a script, a "space" is implied as a return on the keyboard, so if the default is <yes> place a space there.
    Ted
    ____________________________________________________________________ ________________
    Windows 7 Professional
    AutoCAD 2018 - REVIT 2019 - Inventor Professional 2017 (when I can)

  3. #3
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,622
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: what text can be used to proceed past pop up dialogue box's when running a script

    If Ted's suggestions still don't fit with what you want, try setting FILEDIA to 0 before the save and then resetting it to 1 after the save.
    C:> ED WORKING....

Similar Threads

  1. Running a Script within a Lisp
    By LadyCAD in forum AutoLISP
    Replies: 11
    Last Post: 2017-04-20, 03:43 PM
  2. Script is not running
    By michel.t in forum AutoCAD Customization
    Replies: 0
    Last Post: 2014-06-06, 11:14 AM
  3. Help, script file open layer dialogue box
    By tufofi in forum AutoCAD General
    Replies: 5
    Last Post: 2012-02-03, 03:32 PM
  4. script not running automatically
    By ccassidy in forum AutoCAD LT - General
    Replies: 7
    Last Post: 2008-09-16, 07:43 PM
  5. Running Lisp from within a script
    By sthedens in forum AutoLISP
    Replies: 42
    Last Post: 2006-01-30, 06:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •