See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 3 of 3

Thread: Revising an imported TIN

  1. #1
    All AUGI, all the time
    Join Date
    2009-11
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    660
    Login to Give a bone
    0

    Default Revising an imported TIN

    I only have an imported TIN for the existing surface. It has a voided region where some standing water is. Field notes verify that its onlya few inches deep.

    I need to remove the voided area so more corridor can interpolate.

    1) I have tried deleting the points and tin lines that are all associated with the void. that just spreads and creates multiple little voids
    2) I have add a void surface that I pasted to the existing surface. Thought that was a solution until I tied an assembly to the pasted revision and it ripped my corridor and profiles beyond any recovery.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2014-08
    Posts
    367
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Revising an imported TIN

    HI
    First I would contact the company supplying the data and request that they fix their dtm. If they won't provide complete useful data I would put them on my blacklist. then to fix the surface I would draw a line (not polyline) from two points across the void from each other; check the elevation at the midpoint of the line. You said you have field notes so you can make an educated guess what the elevation might be at the ground; move the line to that elevation; change surface style to show the points at the vertices; you then can add a surface point, I would snap to the appropriate location on the line that I set at the desired elevation. it should triangulate and fill in. Repeat as necessary. I would then add a note to the plans. Saying something about the data is only approximate in this area, was edited for design calculation purposes etc, just in case something is not right, I won't take the responsibility for someone else incomplete data.

  3. #3
    All AUGI, all the time
    Join Date
    2009-11
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    660
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Revising an imported TIN

    I so appreciated your reply. Seriously.

Similar Threads

  1. TIN Surface saved as *.tin file
    By skorche in forum AutoCAD Civil 3D - Surfaces
    Replies: 6
    Last Post: 2010-05-31, 01:32 PM
  2. Revising blocks when exploding not allowed
    By clarkrj in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 2007-06-12, 04:14 PM
  3. Revising the location of sheet set files
    By neil.foden in forum AutoCAD Sheet Set Manager
    Replies: 4
    Last Post: 2006-12-18, 08:55 AM
  4. Revising Linked File
    By Alex Page in forum Revit Architecture - Tips & Tricks
    Replies: 0
    Last Post: 2006-08-14, 11:31 PM
  5. Revising HM door familiee
    By david.metcalf in forum Revit Architecture - Families
    Replies: 10
    Last Post: 2005-12-19, 01:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •