See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 6 of 6

Thread: Title Block sheet numberhelp

  1. #1
    Member
    Join Date
    2014-05
    Location
    Columbus ohio
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Default Title Block sheet numberhelp

    My firm is trying to be creative with the title block and want a different size for the sheet number. is there a way to connect this to work with the hard code revit sheet number system.

    Thank you in advance
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2019-05
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Title Block sheet numberhelp

    Hi Jarod

    Does the D1 refer to a Sheet series or package? i.e. D1 is Demo D2 is GA Plans etc.?

    I don't see a way of having a single parameter display fonts at 2 different sizes I'm sorry. As you have worked out, the Sheet Number needs to be unique which I presume is why you have had to create 2 new parameters... Sorry I couldn't be of more help

  3. #3
    Member
    Join Date
    2014-05
    Location
    Columbus ohio
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Title Block sheet numberhelp

    It is just the complete name broken into 2 parts (AIA formatSheet Number3.JPG similar) A1.01, A1.02 A1.03 etc. The way we have it works just not together. so of course people miss the manual change when the sheet number changes (have to change it in 2 places)

    - - - Updated - - -

    here is the example of it brokenSheet Number3.JPG

  4. #4
    Super Moderator david_peterson's Avatar
    Join Date
    2002-09
    Location
    Madison, WI
    Posts
    5,607
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Title Block sheet numberhelp

    Nope. Sheet number is going to use the hard coded sheet number and it must be continuous. That doesn't mean that you can't get creative about it. You might be able to use the sheet number, then create 2 new parameters say one for Sheet Sequence and one for number and generate a dynamo script that reads the sheet number and picks the first 2 digits to list the individual Sequence and the last 2 digits for the Number. I have a hard time understanding the need for it. Based on the images, I'd say the one number is big enough, and you'd still have to fold the corner over far enough to see it.
    Another thought might be to add a "Volume Designation" parameter to display the D1 and then list the sheet number separately under it. I've seen things like that when it comes to projects for the Department of Redundancy Department. I'm assuming you have something set up in your project browser that sorts in somewhat the same manor.
    Just some thoughts.
    Dave Peterson
    BIM Coordinator

    Acad - 2016 - Revit 2019 w/ A360 - Navisworks - 3ds 2019 - Ensacpe - Lumion - Win 7 64 - i7-6700K 4.0GHz 32GB DDR4 Ram - Nvidia Quadro K2200
    "The more you know, the less you know, because the more you know you don't know". --M. Lin

  5. #5
    Member
    Join Date
    2014-05
    Location
    Columbus ohio
    Posts
    4
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Title Block sheet numberhelp

    OK you have some good ideas but still not an answer. Can it be done or not. you said Nope but then you contradicted yourself by giving options to try. Curious on the Volume Designation. I have been trying to use the formulas too but that was a dead end. Thanks again for the help but just need a little more direction. Thanks in advance

  6. #6
    Revit Forum Manager Steve_Stafford's Avatar
    Join Date
    2001-12
    Location
    Irvine, CA
    Posts
    7,461
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Title Block sheet numberhelp

    As already written in other replies, NO it is not possible, not in a single parameter value.

    As David wrote, IF you are willing to consider using more than one parameter to break up the information (two parameters so the size can vary) then something is possible but it will very likely create new headaches for you, like the display of sheet numbering in the project browser.

Similar Threads

  1. Sheet Title available as property/function in view title and annotations
    By Wish List System in forum Inventor Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2012-11-13, 02:01 PM
  2. Project title won't print on title sheet
    By patricks in forum Revit Architecture - General
    Replies: 3
    Last Post: 2007-03-21, 06:38 PM
  3. Cannot change "Title" Description on Title Block!
    By Cosmic Traveller in forum Inventor - General
    Replies: 4
    Last Post: 2005-11-30, 05:39 PM
  4. Convert MDT Title Block to Inventor 10 Title Block
    By julesgordon in forum Inventor - General
    Replies: 1
    Last Post: 2005-07-18, 08:34 PM
  5. Title Sheet using Sheet Set Manager
    By rklee in forum AutoCAD Sheet Set Manager
    Replies: 0
    Last Post: 2005-02-21, 05:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •