See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 5 of 5

Thread: TIN lines cross feature lines

  1. #1
    Certifiable AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    4,753
    Login to Give a bone
    0

    Default TIN lines cross feature lines

    I thought that NOT having that happen was one of the points of feature lines? Yet i've got a surface where the tin lines from the back of sidewalk run straight through the feature lines for the front of the sidewalk, and the edge of pavement below.

    Any ideas on what's going on? All the feature lies are on the same Site...
    Real pirates wear silk suits & ties, and write EULAs
    The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government, is big business.

    Toward a Sustainable Water Future: Visions for 2050 http://ascelibrary.org/doi/book/10.1061/9780784412077

  2. #2
    Administrator BlackBox's Avatar
    Join Date
    2009-11
    Posts
    5,516
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: TIN lines cross feature lines

    Not sure; are you adding the Site's Feature Lines en-mass (right clicking the FL node under Site) or are you selecting some in model space, adding to Surface as Breaklines, then others as you go?

    If the former, try removing that named set of Breaklines, rebuild the Surface (without them), then add them back; just double check that the operation order in Surface definition is correct.

    HTH
    "How we think determines what we do, and what we do determines what we get."

    Sincpac C3D ~ Autodesk Exchange Apps

    Computer Specs:
    Dell Precision 3620, Core i7-7700K 4.2GHz, 64GB RAM, Samsung 970 Pro M.2, 8GB NVIDIA Quadro P4000

  3. #3
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2014-08
    Posts
    367
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: TIN lines cross feature lines

    Quote Originally Posted by cadtag View Post
    I thought that NOT having that happen was one of the points of feature lines? Yet i've got a surface where the tin lines from the back of sidewalk run straight through the feature lines for the front of the sidewalk, and the edge of pavement below.

    Any ideas on what's going on? All the feature lies are on the same Site...
    HI
    Which order did you put them into the surface. I've had times where I put in the breaklines then the points where it overrode the breaklines. I alway put in the breaklines last then they trump everything.

  4. #4
    Certifiable AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    4,753
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: TIN lines cross feature lines

    That dwg file began behaving in increasingly bizarre ways, giant holes suddenly opened up in the middle of the surface for no apparent reason (and I mean giant -- like 30% of the surface became a hole). Final result was to delete the surface completely, and re-create it from the feature lines in the file. That got me out of the hole (??) It was falling into.
    Real pirates wear silk suits & ties, and write EULAs
    The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government, is big business.

    Toward a Sustainable Water Future: Visions for 2050 http://ascelibrary.org/doi/book/10.1061/9780784412077

  5. #5
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,673
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: TIN lines cross feature lines

    I've also seen surfaces with a lot (±200) "Edits", that all of a sudden started ignoring certain feature lines.
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

Similar Threads

  1. Contour Lisp to create contour lines from TIN 3D Faces
    By Sameer Ahmed in forum AutoLISP
    Replies: 9
    Last Post: 2016-06-11, 07:28 PM
  2. Contour Labels don't display without TIN lines displayed
    By BoarsNest01 in forum AutoCAD Civil 3D - Surfaces
    Replies: 3
    Last Post: 2013-02-27, 12:56 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 2010-09-21, 02:11 PM
  4. TIN Surface saved as *.tin file
    By skorche in forum AutoCAD Civil 3D - Surfaces
    Replies: 6
    Last Post: 2010-05-31, 01:32 PM
  5. C3D crash when deleting TIN lines.
    By wesley.184793 in forum AutoCAD Civil 3D - Surfaces
    Replies: 1
    Last Post: 2008-05-31, 12:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •