Results 1 to 2 of 2

Thread: matching contour lines from civil CAD when creating Topography

  1. #1
    100 Club
    Join Date
    2010-04
    Posts
    136
    Login to Give a bone
    0

    Default matching contour lines from civil CAD when creating Topography

    is there a way or method to match contour lines from civil CAD when creating Topography? after creating the topography from the the civil CAD it seems that most of the time the contour lines do not match the original civil survey from the CAD that I imported to revit. i overlay the civil CAD and the contours that seem to not line up tend to be the swale's. therefore, i am going back into the edit mode of the topo to place points so that the contours in the revit topography match the civil CAD survey.
    any suggestions?

  2. #2
    Revit Forum Manager Steve_Stafford's Avatar
    Join Date
    2001-12
    Location
    Irvine, CA
    Posts
    7,567
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: matching contour lines from civil CAD when creating Topography

    I wrote a blog post called Five Minutes with a Toposurface (has a video too) that discusses the typical issues related to how closely they match the contour's in the source file. It boils down to site settings, and adding some points to allow the contour line generation to adjust the surface to match more closely.

Similar Threads

  1. Contour Lisp to create contour lines from TIN 3D Faces
    By Sameer Ahmed in forum AutoLISP
    Replies: 9
    Last Post: 2016-06-11, 07:28 PM
  2. 2016: Starting elevation of Topography Contour Labels
    By Duncan Lithgow in forum Revit Architecture - General
    Replies: 0
    Last Post: 2015-11-19, 09:59 AM
  3. 2016: Topography Contour Labels only on some Contour Lines
    By Duncan Lithgow in forum Revit Architecture - General
    Replies: 6
    Last Post: 2015-11-19, 09:56 AM
  4. can i make a contour label that leaves out a single contour?
    By JRBOURNE in forum AutoCAD Civil 3D - General
    Replies: 3
    Last Post: 2012-08-02, 01:18 PM
  5. why does the imported contour line NOT following the contour line!!!
    By Richard McCarthy in forum Revit Architecture - General
    Replies: 2
    Last Post: 2004-10-25, 12:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •