Results 1 to 2 of 2

Thread: Automatic dimensioning through programming

  1. #1
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2021-01
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    0

    Default Automatic dimensioning through programming

    I have set of random points in the workspace as shown in the figure. I want to automatically dimension those points (Linear dimension only) in the best possible way by using any programming language as shown in the right image (for example). Is there any better algorithm for doing it?

    sample Image.png

  2. #2
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,797
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Automatic dimensioning through programming

    The difficult part is telling the program what the points mean. You need to define a set of rules that apply to the lines. How do you know what points connect to which other point, for example. Why are the four points at the bottom not connected to the points above. If you can't precisely describe the problem, you can't write a program to solve it or find a "better algorithm".
    C:> ED WORKING....

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 2014-11-13, 11:05 PM
  2. Dual dimensioning with tolerance Dimensioning with punctuation
    By Wish List System in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 2
    Last Post: 2014-10-22, 04:47 PM
  3. Automatic Dimensioning
    By M.Jamal Khan in forum AutoCAD General
    Replies: 4
    Last Post: 2010-07-21, 06:56 PM
  4. Add Automatic Ordinate Dimensioning to IV
    By inventor.wishlist1738 in forum Inventor Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2007-12-18, 12:57 AM
  5. Automatic dimensioning
    By buddy.brooks in forum VBA/COM Interop
    Replies: 13
    Last Post: 2006-06-13, 01:55 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •