Results 1 to 2 of 2

Thread: Civil 3D Corridor Code Set Hatch

  1. #1
    Member
    Join Date
    2005-01
    Posts
    16
    Login to Give a bone
    0

    Default Civil 3D Corridor Code Set Hatch

    Hi,

    Does anyone know how to get patterned hatching to line up with matching hatching from an adjacent corridor region when displaying a corridor with the code set "Plan View - Hatching". it seems that the hatching origin relates to the corridor region extent and not from 0,0. This results in a messy looking hatch.

    In the example shown, the whole area shown by the diagonal yellow lines is one road construction so should appear like one hatch but the hatch is visibly broken down by corridor region and even spits along the assembly LHS / RHS. The little side road alone has 5 hatch regions!

    HPORIGINMODE & HPORIGIN make no difference as they're already set to reference to 0,0

    I know hatching with solids would solve the problem but that's not an option as we avoid solid hatching for construction drawings so a patterned hatch needs to work.

    Can anyone help?

    Thanks
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    AUGI Addict
    Join Date
    2015-12
    Location
    Arizona
    Posts
    2,402
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Civil 3D Corridor Code Set Hatch

    Quote Originally Posted by richard.farmer View Post
    Hi,

    Does anyone know how to get patterned hatching to line up with matching hatching from an adjacent corridor region when displaying a corridor with the code set "Plan View - Hatching". it seems that the hatching origin relates to the corridor region extent and not from 0,0. This results in a messy looking hatch.

    In the example shown, the whole area shown by the diagonal yellow lines is one road construction so should appear like one hatch but the hatch is visibly broken down by corridor region and even spits along the assembly LHS / RHS. The little side road alone has 5 hatch regions!

    HPORIGINMODE & HPORIGIN make no difference as they're already set to reference to 0,0

    I know hatching with solids would solve the problem but that's not an option as we avoid solid hatching for construction drawings so a patterned hatch needs to work.

    Can anyone help?

    Thanks
    Late to this, and an interesting connundrum.

    From this article

    https://forums.autodesk.com/t5/autoc...3464864#M39998

    The issue appears that we do not have a tool to actually control how the HATCH is being placed within the corridor links as a MATERIAL.

    I can not yet find the command that would allow us to programatically set the origin for materials to be GLOBAL rather than by object.

Similar Threads

  1. 2020: Boring Gaps problem on Corridor code set style hatchings
    By Beka_Tchighladze in forum AutoCAD Civil 3D - Corridors
    Replies: 1
    Last Post: 2019-08-09, 04:53 AM
  2. Corridor Code Set Styles
    By tntdraftsol in forum AutoCAD Civil 3D - Corridors
    Replies: 2
    Last Post: 2010-01-22, 03:47 PM
  3. Link Code Set Label (when the corridor is xref'd in)
    By eckdahlrd in forum AutoCAD Civil 3D - Sections
    Replies: 2
    Last Post: 2010-01-18, 04:47 AM
  4. Edicion del corridor a traves del Code Set Styles
    By abander in forum Español - AutoCAD Civil 3D
    Replies: 2
    Last Post: 2010-01-15, 10:05 PM
  5. I create a Corridor Surface but no Corridor Surface appears?
    By eraska in forum AutoCAD Civil 3D - Corridors
    Replies: 3
    Last Post: 2007-08-21, 09:50 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •