Results 1 to 3 of 3

Thread: Moving a family (in thid case base cube) to project base point

  1. #1
    Member
    Join Date
    2015-01
    Posts
    11
    Login to Give a bone
    0

    Default Moving a family (in thid case base cube) to project base point

    Hi

    How can i simply move a family to coordinates 0,0,0.

    The family is a base cube (just a cube extrusion with one corner sticking out).

    This is how i did it:

    1 In my settings i have made sure that in visibility settings, i can see the project base point icon.
    2 inserted the family in level 0.
    3 in front elevation, moved the fam. using the corner i wanted to the base point icon.
    4 in left elevation i did the same action.
    5 opened the general 3D view to see if it was on the right place.

    as you see, it was a lot of work. Can it be done faster? is there another way?

    Thanks in advance!
    AJ

  2. #2
    Super Moderator CAtDiva's Avatar
    Join Date
    2015-10
    Location
    Where pedals spin to move wheels
    Posts
    396
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Moving a family (in thid case base cube) to project base point

    If you have the project base point visible in a level 0 plan, you should be able place it right on the PBP ... no moving necessary. Or if it was placed elsewhere before, you should be able to move it in plan without needing to open the elevation views.

  3. #3
    Member
    Join Date
    2015-01
    Posts
    11
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Moving a family (in thid case base cube) to project base point

    Quote Originally Posted by CAtDiva View Post
    If you have the project base point visible in a level 0 plan, you should be able place it right on the PBP ... no moving necessary. Or if it was placed elsewhere before, you should be able to move it in plan without needing to open the elevation views.
    Thanks for your reply, Usually PBP should act magnetic. I placed the survey point on top of it before and it was placed on the center perfectly. This time it was not magnetic and i had to place it as close as i could to the center. obviously i was a bit off center. i corrected this by going to the elevation views.
    anyway my question is, can you move a fam. to a certain coordinate for example the (0,0,0) by clicking on the family and using a move command?

    Thanks again!

Similar Threads

  1. 2017: Shared coordinates after moving project base point
    By ctc in forum Revit - Worksharing/Worksets/Revit Server
    Replies: 2
    Last Post: 2017-03-07, 02:23 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 2012-05-07, 04:26 PM
  3. 2012: Moving Project to New Project Base Point
    By WYSIWYG-BIM in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2011-08-22, 03:07 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 2011-06-03, 06:25 PM
  5. Thid Party Rendering Plug-in
    By inventor.wishlist1738 in forum Inventor Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2007-01-12, 05:13 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •