See the top rated post in this thread. Click here

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: acad.pat file reports as missing

  1. #11
    100 Club
    Join Date
    2004-05
    Location
    Custer, Washington
    Posts
    124
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: acad.pat file reports as missing

    First I did out it in a new profile. But the set current is grayed out. Also in explorer the file extension was in pdf and I right clicked and selected open with notepad and it converted the extension back to .pat.

  2. #12
    100 Club
    Join Date
    2004-05
    Location
    Custer, Washington
    Posts
    124
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: acad.pat file reports as missing

    First I did put it in a new profile, but the set current box is grayed out. Also while looking for the .pat file in explorer I noticed the file was converted to a pdf file I right clicked on it and selected open in note pad in which converted it back to a .pat file.

  3. #13
    Certifiable AUGI Addict
    Join Date
    2001-03
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    3,550
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: acad.pat file reports as missing

    Quote Originally Posted by kimlance View Post
    First I did put it in a new profile, but the set current box is grayed out. Also while looking for the .pat file in explorer I noticed the file was converted to a pdf file I right clicked on it and selected open in note pad in which converted it back to a .pat file.
    Sorry but it's really starting to sound like your AutoCAD has been infected with a by Malicious Code.

    To Recover From an Attack by Malicious Code
    https://knowledge.autodesk.com/suppo...61AF3-htm.html
    If your installation has already been impacted by a malicious application or routine that runs on startup, following these general steps:

    Run your anti-virus checker. All leading anti-virus solutions identify and repair AutoCAD virus infections.
    Start your AutoCAD-based product using the /safemode command line switch.
    Find and remove all malicious code. This process is made more difficult if you had been running as an Administrator with User Account Control (UAC) turned off. As a result your AutoCAD install folder might be compromised as well.
    Repair any affected files.
    Set the SECURELOAD system variable to 1 or 2.
    Set the TRUSTEDPATHS system variable to unique, read-only folders.
    Remove the /safemode command line switch from the command line parameters.

    Personally I'd never download a VLX, FAS or any compiled code. Many AutoCAD verticals like Civil 3D once relied heavily on VBA but none have had it since 2011 version since it was a primary source of Malicious Code. VBA has not been enabled by default since then and they've only allowed us to enable it since then because some firms may still have VBA code they rely on. I strongly advise not enabling it. Never set SECURELOAD (System Variable) to 0! Always follow those recommendations, they're not just for fixing you problem now.

  4. #14
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,920
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: acad.pat file reports as missing

    Cadtag asked you if you have Windows Explorer set to display file extensions. Did you do that? Notepad will take the file and name it acad.pat.txt. If you don't have ext turned on, it will look like acad.pat.
    C:> ED WORKING....

  5. #15
    100 Club
    Join Date
    2004-05
    Location
    Custer, Washington
    Posts
    124
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: acad.pat file reports as missing

    Yes I do have it set to display

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. pat file location and ini file
    By Ning Zhou in forum Revit Architecture - General
    Replies: 26
    Last Post: 2010-08-08, 04:35 PM
  2. AutoCAD 2006 - Where do I find the ACAD.PAT file
    By trud1966 in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2007-03-25, 03:07 PM
  3. Wall Cut Pat. overides Column Cut Pat.?
    By nnguyen in forum Revit Architecture - General
    Replies: 6
    Last Post: 2006-09-21, 03:59 PM
  4. Revit.pat = Acad.pat
    By sbrown in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 1
    Last Post: 2006-08-09, 03:14 PM
  5. acad.pat path error
    By satish in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2006-02-01, 12:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •