Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Properties Panel has died

  1. #1
    100 Club noozybkk's Avatar
    Join Date
    2005-05
    Location
    Bangkok, Thailand - (Currently working in Dubai)
    Posts
    141
    Login to Give a bone
    0

    Default Properties Panel has died

    My properties panel has carped out on me.

    When entities are selected, all that shows up in the properties panel is the entity count.

    Any pointers on how to get it back would be nice. See pic below.

    Also, my design centre has died also. When I try and pick a block or drawing in the design centre I get the following alert window -

    Error: The operation completed successfully.
    [C:\Program Files\AutoCAD 2004\acDcSymbols.arx]

    My first guess is that its a registry problem, but we all know that the registry is somewhere you don't wanna have to go - unless you reallllllly have to.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,696
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Properties Panel has died

    Quote Originally Posted by noozybkk
    My properties panel has carped out on me.
    I would try to run a REPAIR on the install.

    Start -> Settings - Control Panel -> Add/Remove Programs -> Select the program, Repair.
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  3. #3
    100 Club noozybkk's Avatar
    Join Date
    2005-05
    Location
    Bangkok, Thailand - (Currently working in Dubai)
    Posts
    141
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Properties Panel has died

    Quote Originally Posted by rkmcswain
    I would try to run a REPAIR on the install.

    Start -> Settings - Control Panel -> Add/Remove Programs -> Select the program, Repair.
    That's gotta be a last resort. I have never once had a successful repair that way and always wind up re-installing everything from scratch.

  4. #4
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,654
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Properties Panel has died

    Quote Originally Posted by noozybkk
    That's gotta be a last resort.
    Hi

    Why?

    A repair install takes 5 minutes (approx) to perform... if that doesn't work, a complete uninstall / reinstall might be the order of the day... personally I would rather try the repair install first.

    Have a good one, Mike

  5. #5
    100 Club
    Join Date
    2000-12
    Location
    Midwest
    Posts
    154
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Properties Panel has died

    Do you have support paths in your AutoCAD 2006 install that point to a previous release? This is my guess if you are having problems with DesignCenter in 2006 that is looking for 2004 files. I would try a reset possibly on the profile, otherwise I would give repairing the install a try.

  6. #6
    100 Club noozybkk's Avatar
    Join Date
    2005-05
    Location
    Bangkok, Thailand - (Currently working in Dubai)
    Posts
    141
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Properties Panel has died

    Quote Originally Posted by Mike.Perry
    Hi

    Why?

    A repair install takes 5 minutes (approx) to perform... if that doesn't work, a complete uninstall / reinstall might be the order of the day... personally I would rather try the repair install first.

    Have a good one, Mike
    Ok, ok....Pass me a large slice of humble pie. The repair worked. I feel like an idiot....but in my defence I would say that my mistrust of automatic repairs is rooted in Microsoft products, not AutoDESK.

  7. #7
    100 Club noozybkk's Avatar
    Join Date
    2005-05
    Location
    Bangkok, Thailand - (Currently working in Dubai)
    Posts
    141
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Properties Panel has died

    Quote Originally Posted by lee_ambrosius
    Do you have support paths in your AutoCAD 2006 install that point to a previous release? This is my guess if you are having problems with DesignCenter in 2006 that is looking for 2004 files. I would try a reset possibly on the profile, otherwise I would give repairing the install a try.
    Dunno how it managed to run off and come up with the 2k4 path. Has me stumped also - I checked all the paths in all the profiles (Mech & MDT also) and there was nothing pointing to the old 2k4 location.

    Anyway, I'm good to go again and all my customisations survived the repair...and all before the home time bell...yippee - I am now off to a wine tasting to get sozzled.

  8. #8
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,654
    Login to Give a bone
    0

    Thumbs up Re: Properties Panel has died

    Quote Originally Posted by noozybkk
    Ok, ok....Pass me a large slice of humble pie. The repair worked. I feel like an idiot....but in my defence I would say that my mistrust of automatic repairs is rooted in Microsoft products, not AutoDESK.
    Hi

    There is no reason to feel like that...

    Good to hear it worked, and you are up and running again.

    Have a good one, Mike

  9. #9
    Member
    Join Date
    2003-03
    Location
    North Tonawanda, NY
    Posts
    13
    Login to Give a bone
    0

    Thumbs up Re: Properties Panel has died

    Thanks for this post.

    My properties window also has become a void.
    I am off to run a repair as well.
    Sincerely,
    Ray Chotkowski
    Designer - Vishay Thin Film

  10. #10
    I could stop if I wanted to jgratton's Avatar
    Join Date
    2002-07
    Location
    Calgary, Canada
    Posts
    397
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Properties Panel has died

    Quote Originally Posted by rkmcswain
    I would try to run a REPAIR on the install.

    Start -> Settings - Control Panel -> Add/Remove Programs -> Select the program, Repair.
    I am running 2006 on winxp and these instructions confused me. After selecting Acad 2006, I have to select the change button. Then the repair option becomes available.
    Attached Images Attached Images

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. 2011: Panel properties settings
    By PanzerRanger in forum AMEP General
    Replies: 1
    Last Post: 2014-04-02, 05:24 AM
  2. Properties Box in the Tab Panel
    By nealehiggs in forum ACA General
    Replies: 5
    Last Post: 2012-10-24, 11:26 AM
  3. Properties Box in the Tab Panel
    By nealehiggs in forum ACA/AMEP Tips & Tricks
    Replies: 1
    Last Post: 2012-10-22, 11:29 PM
  4. quick properties panel
    By rmk in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2011-05-16, 01:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •