Results 1 to 5 of 5

Thread: scaling lineweights

  1. #1
    Member
    Join Date
    2005-06
    Posts
    3
    Login to Give a bone
    0

    Default scaling lineweights

    Hello-

    I am running 2005. I am having trouble getting my custom line weights to scale in paperspace viewports. For example, if I space two lines 1/2" apart that have a lineweight of .035 inches, they are easily discernible in a viewport of full scale. When I draw another viewport with a scale factor of 1" = 1', the lines are crowding each other. The result is that my custom lines all crowd each other the smaller scale factor my viewport gets. I have toggled the "scale line weights" box in the plot dialog box, with no results.

    Why is this happening? How can I fix this?

    Thanks in advance.......

    N Chartier, U.S. Coast Guard

  2. #2
    Administrator Opie's Avatar
    Join Date
    2002-01
    Location
    jUSt Here (a lot)
    Posts
    8,449
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: scaling lineweights

    What is your PSLTSCALE set to for that layout?
    If you have a technical question, please find the appropriate forum and ask it there.
    You will get a quicker response from your fellow AUGI members than if you sent it to me via a PM or email.
    jUSt

  3. #3
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,656
    Login to Give a bone
    0

    Question Re: scaling lineweights

    Hi

    Is this a display issue or an output issue?

    If a display issue - Take a look at the _.LineWeight command (Lineweight Settings dialog box)

    If an output issue - What type of Plot Style Table do you use, CTB or STB?

    Have a good one, Mike

  4. #4
    Member
    Join Date
    2005-06
    Posts
    3
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: scaling lineweights

    Thank you for the comments-

    This is both a display and output issue.

    Our PSLTSCALE is normally the default. Our agency (Government, nationwide) does not use custom .ctb files because of the logistics of sending the table to all future users of the drawing. We use the default monochrome table, which I believes defaults to the object lineweights for lineweights. We thus adjust lineweights in the layer manager dialog box.

    Upon reading some of the FAQs, it appears that one cannot scale lineweights. If you want your line to scale, make it a polyline, right?

    Any suggestions?

    Thanks

  5. #5
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,656
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: scaling lineweights

    Quote Originally Posted by nchartier
    Upon reading some of the FAQs, it appears that one cannot scale lineweights. If you want your line to scale, make it a polyline, right?
    Hi

    You can scale Lineweights, but! that involves editing a (or creating a new) Plot Style Table (CTB or STB).

    OR

    Go the Polyline route.

    OR

    ...

    Have a good one, Mike

Similar Threads

  1. Lineweights
    By Dave Lewis in forum Revit Architecture - General
    Replies: 24
    Last Post: 2009-08-15, 05:12 AM
  2. Plotting, Scaling Lineweights & You
    By chillme1 in forum AutoCAD Plotting
    Replies: 5
    Last Post: 2008-03-28, 03:20 PM
  3. scaling lineweights for model space plot
    By kgray.65984 in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 2005-06-23, 08:03 AM
  4. Lineweights
    By cgrover in forum Revit Architecture - General
    Replies: 4
    Last Post: 2004-04-21, 12:28 PM
  5. 3d lineweights
    By sfaust in forum Revit Architecture - General
    Replies: 5
    Last Post: 2004-04-05, 10:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •