Results 1 to 7 of 7

Thread: columns not showing fill

  1. #1
    100 Club
    Join Date
    2003-12
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    175
    Login to Give a bone
    0

    Default

    I am drawing existing conditions with walls and columns with phase - existing but the columns dont show the black fill.....the walls do ??? any thoughts

  2. #2
    Early Adopter sbrown's Avatar
    Join Date
    2003-05
    Location
    Coast to Coast
    Posts
    4,440
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: columns not showing fill

    try join geometry between the wall and column, but there may be phase issues that would mess this up.
    Scott D. Brown, AIA
    Senior Project Manager | Associate

    BECK

  3. #3
    Active Member Sweetshelby's Avatar
    Join Date
    2003-09
    Location
    ATL-GA
    Posts
    89
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: columns not showing fill

    You need to add the fill in the column family. I have posted an example. It also works better if it is a structural column because then the column does not take on the property of a wall (structural Column poche).

    I have created a seperate (column poche) file that when inserted into the actual column file will create your desired look.
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2003-05
    Location
    Waltham, MA
    Posts
    285
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: columns not showing fill

    It may be well known, but I think it is worth mentioning again:

    Architectural columns automatically join to overlapping walls. This is why they take on the wall's structure.
    However, this join can be manually removed by the "Unjoin Geometry" tool .

    Simply select Tools->Unjoin Geometry and click on the column.

  5. #5
    I could stop if I wanted to Archman's Avatar
    Join Date
    2003-08
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    255
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: columns not showing fill

    Sweetshelby, your alias evokes images of GT350's and GT500's. Might we have another Mustang fan in our midst?

  6. #6
    Moderator JamesVan's Avatar
    Join Date
    2016-01
    Location
    New York, NY
    Posts
    625
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: columns not showing fill

    I've downloaded and tried the attached family above, but the Graphic Overrides for the Existing phase force the poche to be grey instead of black. Is there a way around that?

  7. #7
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2024-02
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: columns not showing fill

    hi, can you give us tutorial to make this from scratch, I think I will need this for my work, thankyou before

Similar Threads

  1. 2012: Two problems: Structural columns' coarse fill and not cutting
    By damon.sidel in forum Revit Architecture - General
    Replies: 3
    Last Post: 2019-08-08, 09:09 AM
  2. Showing columns above cut plane
    By Jamiem13 in forum Revit Architecture - General
    Replies: 2
    Last Post: 2012-03-01, 12:50 PM
  3. columns not showing up dark in plan
    By dwickus in forum Revit Structure - General
    Replies: 13
    Last Post: 2006-05-03, 03:46 PM
  4. Structural Columns not showing
    By Wagurto in forum Revit Architecture - General
    Replies: 9
    Last Post: 2005-04-19, 09:49 PM
  5. Showing Columns in Plan
    By Merlin in forum Revit Architecture - General
    Replies: 7
    Last Post: 2005-02-08, 02:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •