Results 1 to 3 of 3

Thread: Can't move geometry from point to coord

  1. #1
    I could stop if I wanted to jgratton's Avatar
    Join Date
    2002-07
    Location
    Calgary, Canada
    Posts
    397
    Login to Give a bone
    0

    Default Can't move geometry from point to coord

    I used to use this several times a day, ever since 1987. I want to move a bunch of geometry to a real world coordinate. My first point may be an osnap point, the second point I want to type in, say 0,0.

    Autocad 2006 appears to have taken away the ability to do this. Why should I have to know the "displacement" first? It looks as if I now have to build geometry with a snap point at the desired location before I can move my existing geometry to that location. This is a tedious, time consuming, extra step.

    Any tips on how to do this quicker the "2006" way?

  2. #2
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,754
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Can't move geometry from point to coord

    Quote Originally Posted by CAD Chick
    I used to use this several times a day, ever since 1987. I want to move a bunch of geometry to a real world coordinate. My first point may be an osnap point, the second point I want to type in, say 0,0.

    Autocad 2006 appears to have taken away the ability to do this. Why should I have to know the "displacement" first? It looks as if I now have to build geometry with a snap point at the desired location before I can move my existing geometry to that location. This is a tedious, time consuming, extra step.

    Any tips on how to do this quicker the "2006" way?
    Check out the DYNPICOORDS system variable.

    Also see http://discussion.autodesk.com/threa...hreadID=419183
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  3. #3
    I could stop if I wanted to jgratton's Avatar
    Join Date
    2002-07
    Location
    Calgary, Canada
    Posts
    397
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Can't move geometry from point to coord

    Quote Originally Posted by rkmcswain
    Check out the DYNPICOORDS system variable.

    Also see http://discussion.autodesk.com/threa...hreadID=419183
    Thanks, daugi! You rock!

Similar Threads

  1. 2015: Point 3D Geometry
    By Capn in forum AutoCAD Civil 3D - General
    Replies: 5
    Last Post: 2014-11-03, 07:01 PM
  2. How to scale geometry in drawing and move attributes? C#
    By szm.bordel352396 in forum Dot Net API
    Replies: 1
    Last Post: 2014-07-18, 04:35 PM
  3. Can you schedule end point coord's of beams in autocad?
    By claes.hodnett382067 in forum BIM Management - General
    Replies: 0
    Last Post: 2012-10-03, 08:00 PM
  4. 2012: How to SNAP to point on SPHERE for move/3D MOVE?
    By rick663901 in forum AutoCAD 3D (2007 and above)
    Replies: 3
    Last Post: 2012-09-19, 07:59 AM
  5. Alignment Geometry Point Labels
    By eckdahlrd in forum Civil 3D Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2006-02-15, 03:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •