Results 1 to 3 of 3

Thread: Perform calculations on the fly

  1. #1
    ACAD Wish List Administration
    Join Date
    2005-06
    Posts
    1,920

    Default Perform calculations on the fly

    Summary: Perform calculations on the command line within a command without having to type 'cal

    Description: I would like to be able to perform calculations on the fly instead of having to type 'cal.

    How Used: We reproduce a lot of our customers blueprints to produce geometry used for the manufacture of our parts. Would probably be used most during tracking. Features are sometimes dimensioned ordinately but other features are stacked up and dimensioned off of other features. For example circle command @1+2.5-.375,4-2.5+7.125

    Feature Affinity: Drawing Tools 2D

    Submitted By: DOUG ROGERS on January 14, 2006
    Last edited by acadwishlist; 2006-02-01 at 03:12 AM.

  2. #2
    Member
    Join Date
    2016-01
    Posts
    11

    Default Re: Perform calculations on the fly

    This wish is actually very useful. Most other CAD and CAM platforms allow users to enter expressions on the command line or any numeric data field whereby the formula or expression can resolve to a value.

    It's a VERY OLD wish and therefor it probably is overlooked.

  3. #3
    Certifiable AUGI Addict cadtag's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Cairo - no, not Illinois
    Posts
    4,765

    Default Re: Perform calculations on the fly

    and it's do-able today (and has been for a couple of _decades_.

    If typing 'cal is to much work, then just use LISP syntax anytime the command line needs a number.
    (- 14.74 (/ 0.018 (getdist))) happens to be one I use when setting elevations for ADA compliance and want a cross slope of less than 2%
    Real pirates wear silk suits & ties, and write EULAs
    The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government, is big business.

    Toward a Sustainable Water Future: Visions for 2050 http://ascelibrary.org/doi/book/10.1061/9780784412077

Similar Threads

  1. Automatically perform calculations on command line
    By IanR in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 4
    Last Post: 2013-02-12, 10:39 PM
  2. Application attempted to perform...
    By Dubweisertm in forum Dot Net API
    Replies: 0
    Last Post: 2011-09-27, 02:21 PM
  3. Unable to perform STC...
    By jpeter in forum Revit Architecture - General
    Replies: 4
    Last Post: 2010-01-11, 08:11 PM
  4. Perform Calculations in Block Attributes
    By IanR in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2008-10-11, 08:52 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 2007-01-02, 08:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •