Results 1 to 6 of 6

Thread: Osnap shortcut not working

  1. #1
    Member
    Join Date
    2001-09
    Posts
    12
    Login to Give a bone
    0

    Default Osnap shortcut not working

    I am having problems with the Shift+Right-click not evoking the OSNAP dialog box in AutoCAD 2006. Can anyone tell me what to look for, a system variable that may turn this feature off.

    I thought this was an intrinsic function that could not be removed via the CUI? Maybe that is not the case. I have implemented a partial load of the acad.cui in my Enterprise Customization File per the details in Robert Bell's thread Notes on the philosophy of CUI.

    Could this have disable the ONSAP menu?

    Thanks in advance for input.

    Tony

  2. #2
    Administrator Opie's Avatar
    Join Date
    2002-01
    Location
    jUSt Here (a lot)
    Posts
    9,131
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Osnap shortcut not working

    Do any of the other right-click menus work?
    If you have a technical question, please find the appropriate forum and ask it there.
    You will get a quicker response from your fellow AUGI members than if you sent it to me via a PM or email.
    jUSt

  3. #3
    Member
    Join Date
    2001-09
    Posts
    12
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Osnap shortcut not working

    Yes,

    Other right click menus are working.

    Tony

  4. #4
    Administrator Opie's Avatar
    Join Date
    2002-01
    Location
    jUSt Here (a lot)
    Posts
    9,131
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Osnap shortcut not working

    In your CUI, what do you have for Mouse Buttons? Mine contains a section for Shift+Click. In that section it lists the Snap Menu. You may need to transfer that information into your CUI.
    If you have a technical question, please find the appropriate forum and ask it there.
    You will get a quicker response from your fellow AUGI members than if you sent it to me via a PM or email.
    jUSt

  5. #5
    Member
    Join Date
    2001-09
    Posts
    12
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Osnap shortcut not working

    I checked my CUI and the main CUI does not have any mouse button options. The Enterprise CUI file where I have the partially loaded acad.cui file does have the mouse buttons defined with the Snap Menu in the 'shift+click' node.

    I am assuming the main CUI overrides the main therefore since I have no button nodes defined I do not get the functionality.

    I am not sure how to add the 'shift+click' node to the mouse buttons node?

    Tony

  6. #6
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,656
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Osnap shortcut not working

    Hi

    Maybe, the following thread will help...

    Mouse right click button playing you up

    Have a good one, Mike

Similar Threads

  1. Raster problem with Osnap on/off shortcut
    By mdharrisUK in forum Raster Design - General
    Replies: 2
    Last Post: 2010-03-20, 11:40 PM
  2. OSnap toolbar has stopped working
    By Sidney in forum AutoCAD General
    Replies: 4
    Last Post: 2006-11-16, 03:51 PM
  3. Osnap cursor menu not quite working.
    By Glenn Pope in forum AutoCAD CUI Menus
    Replies: 11
    Last Post: 2005-07-14, 03:01 PM
  4. osnap shortcut in AcadLT 2002
    By briand.87290 in forum AutoCAD Customization
    Replies: 5
    Last Post: 2005-06-30, 03:38 PM
  5. Hot key/shortcut key for Polar, Osnap & Otrack
    By son.do in forum AutoCAD Customization
    Replies: 5
    Last Post: 2005-01-26, 06:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •