See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 10 of 10

Thread: I'm limited to only 3 drawings open.

  1. #1
    Member
    Join Date
    2004-06
    Posts
    49
    Login to Give a bone
    0

    Default I'm limited to only 3 drawings open.

    Dear Friends,

    I can only open 3 DWG files open at one time? Do I have something set wrong?

    Thank you,
    Roland

  2. #2
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,649
    Login to Give a bone
    0

    Question Re: I'm limited to only 3 drawings open.

    Hi

    What exactly happens when you try to Open the fourth drawing file ?

    Is there a Message of some sort displayed ? If yes, what exactly does it say ?

    What version of AutoCAD are you using ?

    Have a good one, Mike

  3. #3
    I could stop if I wanted to CadDog's Avatar
    Join Date
    2005-06
    Location
    So Ca
    Posts
    437
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I'm limited to only 3 drawings open.

    Maybe some info on your computer too...

    Ram and Hard drive size...

    In AutoCAD 13 days some of our older computers with little ram did that too...
    Jesse
    aka CadDog © 1994
    All is Well until It Fails
    Remember, that what you teach me here you are also teaching others...

  4. #4
    Member
    Join Date
    2004-06
    Posts
    49
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I'm limited to only 3 drawings open.

    I have 1.5G of memory, 300G hard drive with 200G empty.
    It closes one and opens the forth.
    There is no message.
    2006 Full.

    Thank you,
    Roland

  5. #5
    Mod / Salary / SM Wanderer's Avatar
    Join Date
    2001-12
    Location
    St. Louis
    Posts
    5,278
    Login to Give a bone
    0

    Question Re: I'm limited to only 3 drawings open.

    ~baffled~ hmm... looking at the options > systems, I see single drawing mode, checked or unchecked, but, I've never seen an actual limit.

    this may be a total shot in the dark, but, are you drawing files off of a server or something, who's IT settings may restrict number of files being accessed at once?

    any chance you've got some custom programming running that would limit this either?


    oh, another question... has this always happened? or is this something new?
    Quote Originally Posted by kb3cxe
    I have 1.5G of memory, 300G hard drive with 200G empty.
    It closes one and opens the forth.
    There is no message.
    2006 Full.

    Thank you,
    Roland
    Melanie Stone
    @MistresDorkness

    ARCHIBUS and AutoCAD Expert (I use Revit, too)
    Technical Editor
    not all those who wander are lost

  6. #6
    AUGI Addict .T.'s Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Lost
    Posts
    1,473
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: I'm limited to only 3 drawings open.

    Hi Roland,

    I've never ran across a limit or anything to set a limit, either.

    Does it give you the option to save or discard changes to the drawing it is closing before doing so?
    Out of curiosity, what is TASKBAR set to? Try setting it to 1 and see, when you look at the Windows Taskbar, how many it shows. Are they all shown there?
    Tim Creary
    S&D
    DILLIGAF

  7. #7
    100 Club Olaf.Banckaert's Avatar
    Join Date
    2006-02
    Location
    Belgium
    Posts
    133
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I'm limited to only 3 drawings open.

    I head the same problem some years ago with r14. 3 desktops with the same configuration and one had the problem that it was just possible to open one drawing.
    The solution here was founded in the registry, setting of Acad drawing models. But if this is the same problem as yours … I don’t now the right key anymore for the r14… maybe someone else does…

  8. #8
    AUGI Addict Augi Doggie's Avatar
    Join Date
    2002-01
    Location
    Orlando, FL.
    Posts
    1,348
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I'm limited to only 3 drawings open.

    Quote Originally Posted by Olaf.Banckaert
    I head the same problem some years ago with r14. 3 desktops with the same configuration and one had the problem that it was just possible to open one drawing.
    The solution here was founded in the registry, setting of Acad drawing models. But if this is the same problem as yours … I don’t now the right key anymore for the r14… maybe someone else does…
    There is the system variable SDI which is Single Drawing Interface.

    0 will open multiple drawings.
    1 will limit you to one drawing only.

    I don't recall if this is the same setvar that 14 used.

    Sadly this doesn't help Roland, I'm hoping he will post again if he figues it out.
    Still trying to find out "Who is a good boy?"

  9. #9
    Member
    Join Date
    2004-06
    Posts
    49
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I'm limited to only 3 drawings open.

    Thank you all for all your help.
    If nothing else it is reassuring to be able to turn to so many knowledgeable people for help.
    It finally came down to reinstalling the program.
    After that there was no limit.

    Again, Thank you all for your great support and help.
    Take care,
    Roland

  10. #10
    Administrator Opie's Avatar
    Join Date
    2002-01
    Location
    jUSt Here (a lot)
    Posts
    8,405
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: I'm limited to only 3 drawings open.

    Hi Roland,

    Thanks for posting your solution. I think it may help any others with this problem.
    If you have a technical question, please find the appropriate forum and ask it there.
    You will get a quicker response from your fellow AUGI members than if you sent it to me via a PM or email.
    jUSt

Similar Threads

  1. Open Drawings Tab
    By Wish List System in forum Revit Structure - Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2012-12-03, 03:51 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 2012-06-17, 09:42 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 2011-04-28, 02:04 AM
  4. Where do you open your drawings from?
    By StephenJ in forum CAD Management - General
    Replies: 8
    Last Post: 2006-09-22, 09:55 PM
  5. Can't open drawings
    By tammy346 in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 2004-09-30, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •