Results 1 to 2 of 2

Thread: Gradients

  1. #1
    Active Member aaronwsmith's Avatar
    Join Date
    2006-04
    Location
    Melbourne, Vic, Australia
    Posts
    95
    Login to Give a bone
    0

    Default Gradients

    Can anyone tell me the easiest method of creating the correct contours
    of a site? I have imported a file from AutoCAD for the site contours and thats all
    good, but now that i have placed my building on it i need to correct parts which may need to be cut or filled to suit.

  2. #2
    AUGI Addict blads's Avatar
    Join Date
    2015-10
    Location
    out cycling somewhere... I wish...
    Posts
    2,284
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Gradients

    Aaron,
    the easiest method assuming you have a 3D autocad file, is:

    1. select the imported 3D contour data in the drawing area.
    2. then add points from the selected layers dialogue box which appears.
    3. select the layers you what Revit to apply elevation points to & click OK.
    4. Revit should then analyze the imported 3D data and generate a toposurface based on the elevation points placed along the contour lines.
    5. click finish surface when done.

    However, most surveyors, I've dealt with in Oz, don't supply you with a 3D file, at the very very best you can get a "points" file and import them, but most usually give you a flat 2D file.

    Then unfortunately, you create to surface by picking points along the imported contour line, at a set value for the Elevation (set value in Options Bar).

    The revit help gives a good step-by-step procedure... clear as mud...
    Cheers @blads
    Mac Geek | Building Design Suite 2020 | Semi-Retired Building Designer / CAD-BIM Trainer | Autodesk Certified Professional

Similar Threads

  1. Gradients with other hatches
    By autocad.wishlist1734 in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 1
    Last Post: 2017-03-04, 04:12 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 2012-05-24, 07:44 PM
  3. Non-Linear Gradients
    By mdemint in forum Impression - Wish List (Closed)
    Replies: 0
    Last Post: 2008-05-01, 07:46 PM
  4. Filled Region-Can you do gradients?
    By Kroke in forum Revit Architecture - General
    Replies: 6
    Last Post: 2005-09-21, 10:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •